ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Η Ουρουγουάη στους «4» - Η Γκάνα έχασε πέναλτι στο 120'...

Οι Γκανέζοι έσπευσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους...









Το συναρπαστικότερο ματς του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής είχε νικήτρια την Ουρουγουάη, που πήρε το εισιτήριο για την 4άδα στα πέναλτι με 4-2,(μετά από 40 χρόνια), καθώς παρατάση και 90λεπτο έληξαν 1-1. Η Γκάνα "αυτοκτόνησε" όταν στο 120΄ αστόχησε σε πέναλτι...Στον ημιτελικό "σελέστε" θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, ενώ αυτή είναι η 5η φορά στην ιστορία της που φτάνει στους "4".Οι ήρωες ήταν πολλοί για τους Ουρουγουανούς, με πρώτο τον Φερνάντο Μουσλέρα που απέκρουσε τα πέναλτι των Τζον Μενσά και Αντίγια.

Μεγάλος ήρωας είναι ο Λουΐς Σουάρες, καθώς στο 120' απέκρουσε με το χέρι στην γραμμή κεφαλιά του Αντίγια, πήγρε κόκκινη κάρτα, αλλά διακιώθηκε, αφού ο Ασαμόα Γκιάν αστόχησε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι μετά την εκτέλεσή του.

Ο Σεμπαστιάν "loco" Αμπρέου ήταν αυτός που χάρισε την πρόκριση με το τελευταίο πέναλτι, με τον κλασικό πλέον τρόπο με ψηλοκρεμαστό πλασέ, όπως ακριβώς και χάρισε λίγους μήνες πριν πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο στην Μποταφόγκο.

Ουρουγουάη - Γκάνα 1-1 (4-2 πέν.)

Σκόρερς: 55' Φορλάν / 45'+2 Μουντάρι
Γήπεδο: "Soccer City", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)

Η σέντρα-σουτ του Άλβαρο Φερνάντες στο 3' και το σουτ του Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος στο 6' ήταν οι δύο πρώτες καλές στιγμές του ματς και της Ουρουγουάης.

Ο Λουΐς Σουάρες στο 11' έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και το σουτ του μπλόκαρε ο Κίνγκσον, ο οποίος στο 18' με πολύ τύχη και το κεφάλι απέκρουσε την μπάλα που πήγαινε προς τα δίχτυα του έπειτα από κόρνερ και κόντρα στο στήθος του Τζον Μενσά.

Μετά τα πρώτα λεπτά υπεροχής της Ουρουγουάης η Γκάνα ανέβηκε και έκανε την πρώτη καλή φάση στο 30' με την κεφαλιά του Βόρσα να περνα λίγο άουτ, ενώ ένα μόλις λεπτό αργότερα έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ με τον Ασαμόα Γκιάν να πλασάρει από κοντά και την μπάλα να περνά δίπλα από αριστερό δοκάρι του Μουσλέρα.

Αφού στο 45' ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ δεν κατάφερε να πιάσει το γυριστό στον αέρα από πλεονεκτική θέση, οι Αφρικανοί κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με το τρομερό σουτ του Σουλέι Μουντάρι.

Ο μέσος της Ίντερ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός λόγω των απουσίων, επιχείρησε σουτ από τα 35 μέτρα με το αριστερό, αιφνιδιάσε απόλυτα τον Μουσλέρα που δεν έπεσε άμεσα στην αριστερή του γωνία και η μπάλα κατέλληξε έτσι στα δίχτυα του.

Το δεύτερο ημίχρονο

Δέκα λεπτά χρειάστηκε η "σελέστε" στο δεύτερο ημίχρονο για να ισοφαρίσει και το κατάφερε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιέγκο Φορλάν.

Ο αρχηγός της ομάδας, μετά την αναγκαστική αλλαγή του Λουγκάνο, εκτέλεσε λίγο έξω από την δεξιά γωνία της περιοχής και έστειλε την μπάλα στην γωνία που φύλαγε ο Κίνγκσον, ο οποίος αιφνιδιάστηκε επίσης με το σουτ να αλλάζει πορεία στον αέρα.

Έπειτα από λάθος της άμυνας στο 63' ο Φορλάν βγήκε από αριστερά, έκανε την σέντρα και ο Λουΐς Σουάρες στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε στην κίνηση με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ και μία μεγάλη ευκαιρια να χάνεται.

Ο άσος του Άγιαξ έχασε μία ακόμη στο 70', όταν και και τροφοδοτήθηκε από τον Λοντέιρο και σούταρε από αριστερά μέσα από την περιοχή, για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Κίνγκσον στην κλειστή του γωνία.

Στο 72' ο Μουσλέρα μπλόκαρε το σουτ του Ασαμόα Γκιάν και ένα λεπτό αργότερα στην απέναντι εστία η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την δυνατή μακρινή εκτέλεση φάουλ του Φορλάν.

Από νέα εκτέλεση φάουλ του άσου της Ατλέτικο Μαδρίτης στο 78' ο Λουΐς Σουάρες έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Κίνγκσον έκανε εντυπωσιακή απόκρουση στην αριστερή του γωνία, διώχνοντας σε κόρνερ.

Οι Ουρουγουανοί είχαν νέα μεγάλη φάση στο 82' μετά από αντεπίθεση με τον Μάξι Περέιρα να σουτάρει άουτ, ενώ είχε την δυνατότητα να δώσει δεξιά στον Φορλάν ή αριστερά στον Αμπρέου.

H παράταση

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης δεν υπήρχε μεγάλη φάση, ενώ στο 102' ο Σεμπαστιάν Αμπρέου ανατράπηκε από τον Πάντσιλ στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι.

Οι Γκανέζοι στο δεύτερο μέρος είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ασαμόα Γκιάν και οι Νοτιοαμερικανοί με σουτ του Φορλάν να περνά άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ στο 118' με κοντινή κεφαλι, ενώ στο 120' έγινε η φάση του αγώνα.

Έπειτα λοιπόν από φάση διαρκείας ο Λουίς Σουάρες πάνω στην γραμμή απέκρουσε με το πόδι σουτ του Άπια και εν συνεχεία απέκρουσε με το χέρι κεφαλιά του Αντίγια.

Ο διαιτητής φυσικά τον απέβαλε και έδωσε πέναλτι και την μεγάλη ευκαιρία στην Γκάνα για να περάσει στον ημιτελικό.

Ο Ασαμόα Γκιάν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ήταν κακή με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά άουτ, έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι.

Τα πεναλτι

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Φορλάν... Γκολ (1-0)
ΓΚΑΝΑ: Ασαμόα Γκιάν... Γκολ (1-1)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Βικτορίνο... Γκολ (2-1)
ΓΚΑΝΑ: Άπια... Γκολ (2-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Σκότι... Γκολ (3-2)
ΓΚΑΝΑ: Τζον Μενσά... Απέκρουσε ο Μουσλέρα (3-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μάξι Περέιρα... Αουτ (3-2)
ΓΚΑΝΑ: Αντίγια... Απέκρουσε ο Μουσλέρα (3-2)
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Αμπρέου... Γκολ (4-2)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο (38' Σκότι), Βικτορίνο, Φουσίλε, Ντιέγκο Πέρες, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Φερνάντες (46' Λοντέιρο), Καβάνι (76' Αμπρέου), Φορλάν, Λουΐς Σουάρες.
ΓΚΑΝΑ: Κίνγκσον, Πάντσιλ, Τζον Μενσά, Βόρσα, Σάρπεϊ, Ανάν, Ίνκουμ (74' Άπια), Μουντάρι (88' Αντίγια), Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, Κουάντουο Ασαμόα, Ασαμόα Γκιάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου