ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στην πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ επιμένει η Κομισιόν


Σφοδρές αντιδράσεις από το συνδικάτο της ΔΕΗ προκαλούν τα δημοσιεύματα για τις πιέσεις της Κομισιόν





Η Κομισιόν ζητεί την πώληση του 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του μνημονίου ΕΕ-ΔΝΤ, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε την Τρίτη στο Reuters αξιωματούχος της Ευρ.Επιτροπής.«Η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πωλήσει το 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ...
από λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, μέσω διαγωνισμού», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Αυτό σχετίζεται με το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ και της Κομισιόν. Η ΔΕΗ είναι ο κυρίαρχος στην ελληνική χονδρική αγορά» ενέργειας, προσέθεσε ο αξιωματούχος.

Πάντως, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος διευκρίνισαν πως δεν υφίσταται θέμα πώλησης -λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών- μονάδων της ΔΕΗ, καθώς κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με το Μνημόνιο η χώρα έναντι της τρόικας.

Κυβερνητικές πηγές πιστεύουν ότι οι υποδείξεις αυτές αντανακλούν μάλλον τις προθέσεις της Κομισιόν, (και όχι της τρόικας) που, όπως εκτιμούν, θέλει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να πιέσει προς την κατεύθυνση βίαιων αλλαγών στον ενεργειακό τομέα.

Η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει την επιβολή της βίαιης πώλησης μονάδων της ΔΕΗ, φέρεται να εξετάζει την πώληση μέρους της παραγόμενης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης σε τρίτους.

Δηλαδή, να παραμείνουν τα λιγνιτικά και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στην κυριότητά της, αλλά ένα ποσοστό της παραγόμενης από αυτά φθηνής ενέργειας να βγει σε διεθνείς διαγωνισμούς με αποδέκτες μόνο ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου