ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010








Την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών στο πλαίσιο του έργου Pindos Grevena του προγράμματος LIFE διοργάνωσε, ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Τα δηλητηριασμένα δολώματα και οι επιπτώσεις τους στo οικοσύστημα” η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Πέτρος Σιούλης»... του Διοικητηρίου Γρεβενών «ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΗΣ».
Την ημερίδα χαιρέτησε η Αντινομάρχης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών κα Αικατερίνη Πέτρου:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι

Εκ μέρους του Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη σας καλωσορίζω στη σημερινή ημερίδα που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών στο πλαίσιο του έργου Πίνδος-Γρεβενά του προγράμματος LIFE με θέμα «Τα δηλητηριασμένα δολώματα και οι επιπτώσεις τους στο οικοσύστημα».
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών δίνοντας προτεραιότητα στο θέμα της Διαχείρισης του Φυσικού Περιβάλλοντος συμμετέχει ενεργά μέσω προγραμμάτων στην υλοποίηση δράσεων με στόχο την προστασία των φυσικών πόρων και της άγριας ζωής όχι μόνο των περιοχών Natura αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού.
Ο Νομός Γρεβενών είναι ένας από τους ελάχιστους Νομούς με μεγάλη βιοποικιλότητα γεγονός που μας υποχρεώνει να αναλάβουμε με σύνεση και ευθύνη τη διατήρησή της και κυρίως τη βιωσιμότητά της.
Το θέμα της σημερινής ημερίδας, εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον, αφορά όλους μας και σίγουρα αποτελεί θέμα παιδείας αλλά και πολιτισμού. Οφείλουμε να υιοθετήσουμε ορθές πρακτικές στην αντιμετώπιση προβλημάτων που προέρχονται από σε εισαγωγικά «ενοχλητικά ζώα» και να μην μένουμε αδρανείς στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα.
Εύχομαι, καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας και είμαι σίγουρη ότι τα συμπεράσματα θα συμβάλουν στη βελτίωση και αφύπνιση της οικολογικής μας συνείδηση αλλά και στην ενίσχυση την αγάπη μας για τα ζώα.
Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας».
Μετά την παρουσίαση της πορείας του έργου από τον κ. Στ. Μπάλλα της Δ/νσης Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Ν. Α. Γρεβενών, ο κ. Κων/νος Γώδης, βιολόγος, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ ανέπτυξε το θέμα των επιπτώσεων των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην πανίδα της περιοχής εφαρμογής του έργου και παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνει την ένταση και έκταση του προβλήματος στην περιοχή μελέτης, την επίδραση της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην αρκούδα και σε άλλα είδη, τα κίνητρα της χρήσης τους καθώς και τη στάση των κτηνοτρόφων απέναντι στο πρόβλημα.
Ακολούθησε παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ‘Προγράμματος καταγραφής του προβλήματος των παρανόμων δηλητηριασμένων δολωμάτων για τα πουλιά και εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων, του προγράμματος “ΑΝΤΙΔΟΤΟ” από τον κ. Θόδωρο Κομηνό, ζωολόγο, Σύμβουλο Διαχείρισης Άγριας Φύσης και εκπροσώπου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ενώ την ημερίδα έκλεισε ο Dr. Alistair J. Bath του Memorial University of Canada, ο οποίος θεωρείται διεθνώς, ειδικός στο θέμα της Επίλυσης Προβλημάτων Σύγκρουσης μεταξύ Ανθρώπου και μεγάλων Σαρκοφάγων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών κ. Αναστάσιος Μαρκόπουλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Αρμπάρας, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου