ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Προτάσεις από δύο ενδιαφερόμενους για την αγορά των καταστημάτων της Aldi

 





Η αποχώρηση της Γερμανικής εκπτωτικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Αldi από την Ελλάδα σήμανε «συναγερμό» στις επιχειρήσεις του κλάδου, που βλέπουν με ενδιαφέρον τα 36 καταστήματα ανά την επικράτεια και τον κεντρικό χώρο αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων (Logistics Center) στη ΒΙΠΕ Σίνδου. Σύμφωνα με πληροφορίες... που επικαλείται Το Βήμα της Κυριακής, πρόταση στους Γερμανούς για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Αldi στην Ελλάδα έχουν υποβάλει η βελγική Delhaize (ελέγχει την Α-Β Βασιλόπουλος) και ο όμιλος Σκλαβενίτη.

Παράγοντες του χώρου αναφέρουν πως οι Γερμανοί έχουν καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και με τους δύο «μνηστήρες», αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Τον Ιανουάριο του 2008 η Α-Β Βασιλόπουλος είχε εξαγοράσει τα 33 καταστήματα και ένα κέντρο διανομής της γερμανικής αλυσίδας Ρlus, η οποία επίσης είχε αποφασίσει τη διακοπή των εργασιών της στην Ελλάδα. Τότε η Α-Β είχε καταβάλει περίπου 69,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης η διοίκηση της Σκλαβενίτης, που δεν έχει αισθητή παρουσία εκτός του νομού Αττικής, θεωρεί ότι η απόκτηση των καταστημάτων θα της δώσει άμεση πρόσβαση στην περιφέρεια, αφού μόνο τέσσερα από τα 36 καταστήματα της αλυσίδας εδράζονται στην Αθήνα.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη είχε αποκτήσει το 2007 την αλυσίδα σουπερμάρκετ Παπαγεωργίου και είχε ενισχύσει την παρουσία του στην Αττική. Πρόσφατα η Σκλαβενίτης ξεκίνησε τη λειτουργία hypermarket στην περιοχή της Καλλιθέας, το οποίο αποτελεί το 72ο κατάστημα της αλυσίδας.

Η πώληση της περιουσίας της Αldi εκτιμάται ότι θα δώσει τέλος και στην αγωνία των 700 εργαζομένων του ομίλου που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν μεμονωμένα από άλλα σουπερμάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου