ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Αγωγές κατά της Apple για την κεραία του iPhone 4

Οι χρήστες πρέπει είτε να προσέχουν πώς κρατούν τη συσκευή είτε να αγοράσουν τη λαστιχένια θήκη της Apple 





 Στο εδώλιο φαίνεται πως θα καθίσει η Apple για το νέο iPhone, έπειτα από αγωγές χρηστών που την κατηγορούν ότι απέκρυψε εσκεμμένα τα προβλήματα λήψης. Η εταιρεία δείχνει να αναγνωρίζει το ελάττωμα, καθώς δημοσίευσε αγγελία με την οποία ζητά να προσλάβει μηχανικούς που ειδικεύονται στις κεραίες...Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς τηλεφώνου έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με πωλήσεις 1,7 εκατομμυρίων μονάδων το πρώτο τριήμερο της κυκλοφορίας του. Ωστόσο μόλις μια μέρα μετά την παρουσίαση της συσκευής, η Apple αναγκάστηκε να δώσει διευκρινίσεις για την επίμαχη κεραία:

Το iPhone 4 έχει μεταλλικό περίβλημα στα πλάγια, το οποίο λειτουργεί και ως κεραία Wi-Fi από τη μία πλευρά και ως κεραία κινητής τηλεφωνίας από την άλλη. To σήμα του δικτύου εξασθενίζει όταν ο χρήστης αγγίζει το περίβλημα του τηλεφώνου στην κάτω αριστερή γωνία, παραδέχτηκε η Apple.

Η επισήμανση της εταιρείας ότι «όλα τα κινητά έχουν ευαίσθητες περιοχές», και η σύσταση του Στιβ Τζομπς στους χρήστες «να μην κρατούν έτσι» το iPhone φαίνεται ότι δεν άφησαν πολλούς ικανοποιημένους.

«Το iPhone 4 παρουσιάζει σχεδιαστικά και κατασκευαστικά ελαττώματα» αναφέρει το κείμενο αγωγής που κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια. Οι ενάγοντες κατηγορούν την Apple για απάτη λόγω απόκρυψης, εσκεμμένη παραπλανητική παρουσίαση και αμέλεια.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αγωγή κατηγορεί επίσης την Apple ότι απέτυχε να προσφέρει τεχνική υποστήριξη στους αγοραστές, στους οποίους προσέφερε μόνο τρεις επιλογές: να «κρατούν τα τηλέφωνά τους με άβολο και αφύσικο τρόπο», να πληρώσουν 10 δολάρια ως έξοδα για την επιστροφή της συσκευής, ή να πληρώσουν 29,95 δολάρια για να αγοράσουν τη λαστιχένια θήκη της Apple που λύνει το πρόβλημα λήψης.

Ακόμα μια μαζική αγωγή καταναλωτών φέρεται να κατατέθηκε στην πολιτεία του Μέριλαντ, ενώ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δικηγορικό γραφείο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει να καταθέσει αγωγή κατά της Apple δέχτηκε σε μία ημέρα 1.400 email από οργισμένους αγοραστές.

Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης στα δικαστήρια, φαίνεται όμως ότι η Apple σκοπεύει να επανασχεδιάσει την κεραία του iPhone: Σε αγγελία που δημοσίευσε στο δικτυακό τόπο της, η εταιρεία ζητά πεπειραμένους μηχανικούς «ικανούς να σχεδιάσουν κεραίες κατάλληλες για ασύρματες φορητές συσκευές με εξαιρετική απόδοση ακτινοβολίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου