ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Barca MotoGP RAC: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης… Ο Jorge Lorenzo πήρε την 5η φετινή του νίκη στη Βαρκελώνη

Οι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται με το MotoGP θα γνώριζαν πριν την έναρξη του αγώνα της Βαρκελώνης πως το φαβορί ήταν ένα και αδιαμφισβήτητο – ο Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός δεν... άφησε παραπονεμένο κανέναν συμπατριώτη του στην πίστα του Montmelo και πήρε τη νίκη στο Grand Prix της πατρίδας του με χαρακτηριστική άνεση. Η ζέστη στην πίστα ήταν αφόρητη, κάτι που έκανε τη ζωή δύσκολη σε όλους, ενώ το πιο χαρακτηριστικό ήταν πως οι κερκίδες στην πίστα δεν ήταν γεμάτες, όπως συνηθίζεται στο Montmelo, παρά το γεγονός ότι αρκετοί Ισπανοί αναβάτες διεκδικούν καλά αποτελέσματα φέτος.

Όπως και να έχει, αυτό δεν επηρέασε τον Jorge Lorenzo να κάνει καλή εκκίνηση και να πάρει από νωρίς την πρωτοπορία. Οδήγησε ήρεμα στους πρώτους γύρους και παρότι δέχτηκε πίεση από τον Andrea Dovizioso, κατάφερε να μείνει μπροστά και να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Έπειτα από την πτώση του Dovizioso, ο Ισπανός έμεινε μόνος του στην κορυφή και έφτασε στην 5η του φετινή νίκη. Με αυτήν τη νίκη ο Lorenzo αύξησε τη διαφορά στο πρωτάθλημα από τον Dani Pedrosa.

Ο Dani Pedrosa από τη μεριά του πραγματοποίησε εξαιρετικό αγώνα. Ο αναβάτης της Repsol Honda έκανε μία από τις γνωστές του καλές εκκινήσεις και έστριψε πρώτος. Έκανε όμως ένα μικρό λάθος, με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό έδαφος. Από την 8η θέση, λοιπόν, ο Ισπανός έβαλε το κεφάλι κάτω και άρχισε με μανία να προσπερνά όποιον βρήκε μπροστά του. Τελικά κατάφερε να φτάσει μέχρι τη 2η θέση και μέχρι το τέλος του αγώνα κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Casey Stoner. Καλός αγώνας από τον Pedrosa, ο οποίος έμεινε μόνος του δεύτερος στη βαθμολογία, καθώς ο Andrea Dovizioso έχασε πολύτιμο έδαφος με την πτώση του.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Casey Stoner με την Ducati. Ο Αυστραλός ήταν ανταγωνιστικός στους πρώτους γύρους και έμεινε μαζί με τους πρώτους. Ένα λάθος όμως στα φρένα της πρώτης στροφής τον άφησε στην 6η θέση, με αποτέλεσμα να πρέπει να αρχίσει από την αρχή την προσπάθειά του. Ο ρυθμός του ωστόσο ήταν καλός και κατάφερε να ανέβει ξανά στην 3η θέση, πίσω από τον Pedrosa. Τελικά έμεινε εκεί μέχρι το τέλος και παρά την πίεση που άσκησε τον Ισπανό, δεν μπόρεσε να τον κερδίσει. Δεύτερο συνεχόμενο βάθρο για τον Stoner.

Κρίμα για Dovizioso - καλό αποτέλεσμα η Suzuki

Μεγαλύτερη απογοήτευση στον αγώνα ήταν σίγουρα ο Andrea Dovizioso. Ο Ιταλός της Repsol Honda στο πρώτο μισό του αγώνα έκανε ίσως την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, κοντράροντας στα ίσια τον Jorge Lorenzo. Ο Ιταλός πήρε μάλιστα την πρωτοπορία του αγώνα σε κάποιο σημείο, όμως ένα λάθος τον έριξε πάλι πίσω από τον Lorenzo. Έμεινε στην ουρά του Ισπανού για αρκετή ώρα και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μάχη για τη νίκη μέχρι το τέλος. Ο Dovizioso όμως έκανε το λάθος, έχασε το μπροστινό της RC212V του και έπεσε με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο έδαφος στο πρωτάθλημα, καθώς πήρε μόλις 2 βαθμούς.

Πτώσεις σημαντικές στον αγώνα είχαμε από τους δύο rookie, Marco Simoncelli και Aleix Espargaro. Ο Simoncelli ήταν στην 5η θέση όταν σημείωσε την πτώση και πλησίαζε τον Randy De Puniet στην 4η θέση. Ο Randy De Puniet από τη μεριά του ήταν για μία ακόμα φορά εξαιρετικός και πήρε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, την 4η θέση. Εξίσου σημαντικό αποτέλεσμα είχε και ο Alvaro Bautista με τη Rizla Suzuki στην 5η θέση, ενώ στην 7η θέση βρέθηκε η δεύτερη GSV-R του Loris Capirossi. Ανάσταση για τη Suzuki. Ανάμεσα στα δύο Suzuki ήταν ο μαχητής Ben Spies, ο οποίος αθόρυβα πάλι βρήκε τον τρόπο να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα.

Στη δεκάδα επίσης μπήκαν οι Nicky Hayden, Marco Melandri και Hector Barbera, ενώ πιο πίσω τερμάτισαν οι Edwards, Kallio, Akiyoshi, Dovizioso και Yoshikawa. Ο Nicky Hayden πέρασε στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας πίσω του τον Randy De Puniet.

Επόμενος αγώνας στο Sachsenring της Γερμανίας σε δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου