VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ...


http://www.grevena.gr/perivallon/files/016/images/palaiontologika/elefantes2.jpg 




 Στις 8 Μαρτίου 2010 είχε πραγματοποιηθεί η 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το 2010 υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίου Κίρκου στο κτίριο της Περιφέρειας, παρουσία των Μελών του Περιφερειακού...
Συμβουλίου: των Νομαρχών, Προέδρων και Εκπροσώπων των ΤΕΔΚ, των ΕΒΕ, Φορέων κ.λ.π. των τεσσάρων Νομών της Δ. Μ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι των Νομών κατέθεσαν στο Νέο Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο του Π.Σ. τις προτάσεις τους που θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των Νομών τους και της Περιφέρειας αλλά και τις ενστάσεις τους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται ως προς την έγκριση των προτάσεων σε επίπεδο έργων, καθώς και της άνισης κατανομής τους, κάτι που φυσικά έρχεται σε αντίφαση με τον σκοπό της ύπαρξης του Π.Σ., που δεν είναι άλλος από αυτόν της Περιφερειακής αντίληψης στο επίπεδο της Ανάπτυξης.
Ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, κατέθεσε τις προτάσεις της Ν. Α. Γρεβενών σε επίπεδο έργων, αλλά και τις δικές του προτάσεις και ενστάσεις ως προς την Περιφερειακή Ανάπτυξη, έτσι όπως καταγράφονται στα επίσημα Πρακτικά της Συνεδρίασης, τα οποία εστάλησαν προς τους συμμετέχοντες με ημερομηνία 2 Ιουλίου 2010.

Ο Νομάρχης κατά τη διάρκεια του διαλόγου και των τοποθετήσεων, λαμβάνοντας το λόγο, τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για περιφερειακή αντίληψη, όταν αυτή παραμένει μόνο στα χαρτιά και δεν εφαρμόζεται στη πράξη. Έφερε ως παράδειγμα την κατανομή του τοπικού πόρου της ΔΕΗ, ως ανταποδοτικού, μόνο στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας, ενώ μένουν «έξω» οι άλλοι δύο νομοί (Γρεβενών και Καστοριάς). Έτσι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η οποία δεν είναι καθαρά δημόσια, από τα έσοδά της τα οποία είναι μεγάλα, μας στερεί από υποδομές που τις έχουμε ανάγκη, όπως για παράδειγμα τη τηλεθέρμανση. Υποδομές που θα συνέβαλαν στην οικονομική ανακούφιση των πολιτών μας, λόγω της ακριβής θέρμανσης. Μία αδικία που μέχρι σήμερα, κανένας δεν μερίμνησε ώστε να έχουμε αυτές τις υποδομές από άλλους πόρους. Όλοι οι νομοί, τόνισε, έχουμε τις ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά παρόλα αυτά εμείς μένουμε πάντα εκτός στο πλαίσιο της «Περιφερειακής Αντίληψης».

Από την άδικη αυτή νοοτροπία, διαπνέονταν και τοποθέτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλου κατά τη διάρκεια σύσκεψης παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου, ο οποίος τόνισε, «εμείς δεν θέλουμε το Κέντρο Παλαιοντολογίας», τοποθέτηση που βέβαια δεν μας εξέπληξε, αφού θεώρησε ότι θα στερήσει από τη στενά νοούμενη ως εκλογική του Περιφέρεια, κάποια άλλη πρόταση, η οποία όμως έχει καθαρά τοπικό χαρακτήρα.

Το Κέντρο Παλαιοντολογίας, το οποίο παρουσιάζει παγκόσμιο ενδιαφέρον και έχει βραβευθεί με το Βραβείο των ρεκόρ Γκίνες, θα δώσει άλλη ώθηση όχι μόνο στα Γρεβενά αλλά και στη Δυτική Μακεδονία και αυτό εμείς το λέμε «Περιφερειακή Αντίληψη- Ανάπτυξη».

Στη συνέχεια ο Νομάρχης Γρεβενών αναφέρθηκε στο αίτημα της Ν.Α. Γρεβενών ως προς τον αυτοκινητόδρομο «Ε65». Διεκδικούμε τόνισε, η σύνδεση του με την Εγνατία Οδό να μην γίνει στην Παναγιά, αλλά στο Κηπουρειό, λόγω της διατάραξης του βιότοπου της αρκούδας, θέμα στο οποίο έχουν παρέμβει και όλες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Ζητάμε και τη δική σας παρέμβαση διότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.

Το αίτημα του Νομού Φλώρινας να έχει πρόσβαση στην Εγνατία το θεωρούμε πολύ λογικό. Αλλά ως προς την πρόταση σύνδεσης του Ν. Φλώρινας με το Ν. Λάρισας μέσω του Ν. Κοζάνης, εμείς έχουμε καταθέσει εναλλακτική, πλην όμως καθ΄ όλα ρεαλιστική πρόταση προϋπολογισμού 70.000.000,00 € με ομαλές και εύκολες προσβάσεις. Η πρότασή μας είναι: Γρεβενά – Δεσκάτη - Ελασσόνα.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών δεν θα καταθέσει προτάσεις για την κατασκευή Σχολικών Μονάδων, διότι λόγω της χρηστής διαχείρισης του Προγράμματος Σχολική Στέγη (Ο.Σ.Κ.), έχει λύσει το πρόβλημα της Σχολικής Στέγης για τα επόμενα είκοσι (20) χρόνια.

Τέλος, ζήτησε ισόνομη αντιμετώπιση όλων των νομών σε επίπεδο προτάσεων που κατατίθενται για ένταξη στο Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2014. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να παίρνουν τις γνωμοδοτήσεις έγκαιρα και κάποιοι άλλοι, να περιμένουν στην σειρά. Αυτό είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και παρέμβασης. Η επιθυμία μας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αδειοδότησης έτσι ώστε η ωρίμανση των έργων να είναι πλήρης για ένταξή τους στο ΕΣΠΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου