ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Νέα κατάθεση-σοκ στη δίκη του παλαιοημερολογίτη Νήφωνα!...

 







Με την κατάθεση ενός εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του ηγουμένου της παλαιοημερολογίτικης μονής Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, Νήφωνα, κατά κόσμον Ελευθέριου Αναστασόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση... Σοκαρισμένο παρακολούθησε χθες το ακροατήριο την κατάθεση ενός νεαρού, πρώην δόκιμου μοναχού της μονής Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, ο οποίος υποστήριξε ότι έπεσε κι αυτός θύμα του 69χρονου ρασοφόρου σε ηλικία 13 ετών. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ενώπιον της έδρας ο μάρτυρας, ο ηγούμενος, ο οποίος λογιζόταν ως άγιος από πολλούς πιστούς, τα βράδια τον φώναζε στο κελί του στη μονή για να προσευχηθούν και χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες περί «θείου έρωτος» ασελγούσε πάνω του.
Οσα κατέθεσε ο 27χρονος, αναφερόμενος στην πρώτη φορά που ο Νήφωνας τον κάλεσε στο κελί του και σε ό,τι επακολούθησε, δεν τα χωράει ανθρώπινος νους:

«Οταν μπήκα στο κελί, ο γέροντας φαινόταν πολύ κουρασμένος. Οταν με είδε, μου είπε: “Πάρε το κομποσκοινάκι σου για να πούμε μια ευχή”. Σε ένα τέταρτο περίπου αποκοιμήθηκε και άρχισε να παραμιλάει στον ύπνο του. Οταν ξύπνησε, με κοίταξε και μου είπε: “Ο διάβολος ήταν, που με παρενοχλεί”. Αργότερα κάποια στιγμή, ενώ με αγκάλιαζε, άρχισε να με χαϊδεύει στα απόκρυφα και να με φιλάει στο στόμα. Μου έλεγε: “Ο,τι σου δείχνω αυτή τη στιγμή σε διδάσκει. Μην το πεις σε κανέναν”. Εγώ τον εμπιστευόμουν. Του έλεγα τα πάντα. Στη μονή τον θεωρούσαν άγιο και πίστευαν ότι τα χέρια του αναδίδουν μύρο».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ακόμη ότι έβλεπε κι άλλους δόκιμους μοναχούς να μπαίνουν στο κελί του Νήφωνα. «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλα αυτά ήταν κάτι κακό. Με τα άλλα παιδ [ Μια νέα κατάθεση αποκαλύπτει την αρρωστημένη δράση του ηγουμένου Νήφωνα.] διά πετάγαμε σπόντες, αλλά δεν το είχε παραδεχτεί κανείς» είπε ο 27χρονος, συμπληρώνοντας πως το διάστημα κατά το οποίο τελέστηκαν οι συγκεκριμένες πράξεις θεωρούσε τον Νήφωνα «εκπρόσωπο του Θεού στη Γη». Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη συνέχεια, μόνο όταν κατάλαβε το κακό που έκανε ο Νήφωνας στην ψυχή και το μυαλό του, αποφάσισε να φύγει από το μοναστήρι. «Εφυγα το 2004. Πριν αποχωρήσω ζήτησα να εξομολογηθώ. Του είπα πώς αισθανόμουν, ότι ένιωσα πρωτόγνωρα συναισθήματα κι ότι με κατέστρεψε. Εκείνος τα αναιρούσε όλα!»

Στη διάρκεια της χθεσινής δίκης έκπληξη προκάλεσε και η κατάθεση της μητέρας του 19χρονου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα επανέλαβε στο δικαστήριο όσα είχε καταγγείλει στην αστυνομία για τον 69χρονο παλαιοημερολογίτη μοναχό οδηγώντας στη σύλληψή του. Απευθυνόμενη προς το δικαστήριο, η ηλικιωμένη γυναίκα υποστήριξε ότι όταν ο γιος της βγήκε από τη μονή, δεχόταν απειλές και ότι κάποιοι μοναχοί που ήθελαν να βλάψουν τον ηγούμενο του έταξαν χρήματα. «Ο γαμπρός μου με την κόρη μου μου ανέφεραν ότι στο σπίτι ενός από τα παιδιά που ήταν στη μονή έγινε συζήτηση για χρήματα!» Τέλος, εμμέσως παραδέχθηκε ότι ο γιος της δεχόταν μεγάλη επιρροή από κάποιον «άσπονδο φίλο» του 69χρονου ρασοφόρου.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου