VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Οι δραστηριότητες του Βουλευτή Γρεβενών Θανάση Χαντάβα το Σαββατοκύριακο -Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των εκτελεσθέντων κατοίκων του Κοσματίου...

 http://www.ert.gr/menoumellada/images/stories/vasilitsa_3.jpg








Συνάντηση με τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας είχε το Σάββατο, στο γραφείο του στα Γρεβενά, ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Ο κ. Χαντάβας συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους. Τόνισε την ανάγκη να ενημερωθούν...
για όλα τα προβλήματα του Χιονοδρομικού κέντρου τόσο από την προηγούμενη διοίκηση, όσο και από τις Αρχές του Νομού, τους φορείς και τις παραγωγικές τάξεις.
Επεσήμανε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί ούτως ώστε να αποτελέσει ελκυστικότερο προορισμό επισκεπτών, ιδιαίτερα τώρα που πρόκειται να κατασκευαστούν οι οδικοί άξονες Ε-65, Γρεβενών-Δεσκάτης και Γρεβενών Βασιλίτσας.
Ζήτησε από την επιτροπή να αναζητήσει και να μελετήσει τις υφιστάμενες μελέτες αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου και να διερευνήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των επενδύσεων από το ΕΣΠΑ.
Τέλος, διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι θα είναι αρωγός τους σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και ότι θα μεριμνήσει για συνάντηση της Επιτροπής με την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Από την πλευρά της Επιτροπής τόσο ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Παπαξάνθης όσο και τα μέλη της, διαβεβαίωσαν τον κ. Βουλευτή ότι ταυτίζονται οι απόψεις τους και ότι θα εργαστούν με γνώμονα την ορθολογική και διαφανή διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου και με κύριο στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του.

Και στο Επιμελητήριο...
Το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Χαντάβας επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Γρεβενών και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ράμμο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον κ. Χαντάβα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος του Νομού και ζήτησε τη συμπαράσταση του στην επίλυση των προβλημάτων.
Ο κ. Χαντάβας τους διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που του τέθηκαν και θα τους ενημερώσει σε επόμενη συνάντηση τους. Ακολούθως, ζήτησε από τα μέλη του Επιμελητηρίου να του προτείνουν τις θέσεις που θα πρέπει να εγκατασταθούν οι δύο Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών της Εγνατίας Οδού.

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των εκτελεσθέντων κατοίκων του Κοσματίου
Την Κυριακή 11 Ιουλίου ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κοσμάτι Γρεβενών. Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των εκτελεσθέντων κατοίκων του χωριού, από τους Γερμανούς, τον Ιούλιο του 1944.

Ο κ. Χαντάβας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Με βαθειά συγκίνηση κατέθεσα σήμερα για πρώτη φορά με τη θεσμική μου ιδιότητα στεφάνι στο Μνημείο που βρίσκεται στο χώρο εκτέλεσης των 32 συγχωριανών μου από τους Γερμανούς. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ο παππούς μου Θανάσης Χαντάβας, θείοι μου, συγγενείς και συγχωριανοί μου, αθώα θύματα της άνανδρης γερμανικής θηριωδίας.

Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα του ναζισμού σκόρπισε το θάνατο και την ορφάνεια σε ολόκληρο το χωριό και άφησε ανεξίτηλα σημάδια στις καρδιές των επόμενων γενεών.

Ο αγώνας μας για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και ειρηνική συνύπαρξη των λαών, αποτελεί τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα. Αιωνία τους η μνήμη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου