ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Και στο Δασύλλιο ο Δημοσθένης Κουπτσίδης...

 





Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Περιοχής Δασυλλίου Γρεβενών» του συγγραφέα ερευνητή Κων/νου Χαριζόπουλου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος των Απανταχού Δασυλλιωτών « Η Αγία Παρασκευή» παρέστη ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης. Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την...αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 στις 7:00 μ.μ., παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Δασυλλίου, ενώ η έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου έγινε με την αρωγή της Ν.Α. Γρεβενών.


«Για να γνωρίσεις καλά μία περιοχή υπάρχει μία πετυχημένη συνταγή να καταγράψεις τα ήθη και έθιμα, τη λαϊκή παράδοση του τόπου που μεγάλωσες τόνισε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης κ. Κουπτσίδης στο σύντομο χαιρετισμό του. Αυτό κάνει και ο κ. Χαριζόπουλος στο βιβλίο του, καταγράφει με πολύ μεράκι και αγάπη τα τραγούδια του χωριού του έτσι όπως τα άκουγε από μικρός, για αυτό του το εγχείρημα θέλω να τον συγχαρώ, όπως επίσης θέλω να συγχαρώ και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που ήταν αρωγοί αυτής της έκδοσης.
Μία έκδοση σημαντική για τη νέα γενιά η οποία θα γνωρίσει την πλούσια λαϊκή παράδοση του χωριού διαβάζοντας τα Δημοτικά τραγούδια τα οποία εκφράζουν την ψυχή του λαού μας και την καθημερινότητα του, ( καταγράφουν λύπες, χαρές και σημαντικά ιστορικά στοιχεία).
Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο την καταγραφή και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδιαίτερα των μικρών οικισμών όπου οι άνθρωποι διατηρούν μέχρι σήμερα την πραγματική εικόνα του νομού μας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Αυτό το αυθεντικό πρέπει να το διατηρήσουμε και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας».Τέλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία.


Τον κ. Νομάρχη συνόδευαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Γρεβενών κ. Ανδρέας Τόσκας, η Αντινομάρχης της Ν.Α. Γρεβενών κα Αικατερίνη Πέτρου και οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αστέριος Μπασδέκης και Χρήστος Λιόλιος.
Στην εκδήλωση χόρεψε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης.

Την ίδια ημέρα μέρα, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης επισκέφθηκε την Ποντινή και το Δεσπότη ενώ τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010, ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, επισκέφθηκε το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στο Πολυνέρι, την Αλατόπετρα και το Δοτσικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου