ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Εισήγηση να κριθούν παράνομα τα κατώτατα όρια αμοιβών μηχανικών για μελέτες, επιβλέψεις

 




Παράνομες θεωρεί τις αποφάσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που καθορίζουν κατώτατα όρια αμοιβών μελέτης και επίβλεψης οικοδομών για τους μηχανικούς η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού σε εισήγησή της στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.Η Επιτροπή θα λάβει την τελική απόφαση για το αν υπάρχει παράβαση και ...αν θα επιβληθούν ποινές, χωρίς να δεσμεύεται από την εισήγηση. Το θέμα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το φθινόπωρο.

Η υπόθεση αφορά αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ του 2006 και 2007 με τις οποίες υιοθετήθηκαν κατώτατα όρια αμοιβών, μέσω της εφαρμογής ελάχιστου τεκμαιρόμενου κόστους κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο στα ιδιωτικά κτιριακά έργα.

Σύμφωνα με την εισήγηση, το ΤΕΕ με τις αποφάσεις αυτές «υποκατέστησε χωρίς σχετική νομοθετική εξουσιοδότηση την Πολιτεία, υιοθετώντας ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων».

«Η κατά αυτό τον τρόπο υιοθέτηση κατωτάτων ορίων αμοιβών στο χώρο των ελευθέριων επαγγελμάτων, εφόσον αποδειχθεί, συνιστά σοβαρό περιορισμό του ανταγωνισμού» προσθέτει η εισήγηση.

Πρόκειται για τις αποφάσεις του ΤΕΕ που αντικαθιστούσαν προηγούμενες πράξεις της Πολιτείας σχετικά με την «Ενιαία Τιμή Αφετηρίας» (ΕΤΑ) για όλη την Ελλάδα, και με την υιοθέτησή τους χρησιμοποιείται πλέον ως βάση για την αμοιβή το ποσό των 105 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο της υπό ανέγερση οικοδομής, αντί του αντίστοιχου ποσού των 44 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, που ίσχυε από το 1989. Το ποσό αναπροσαρμόστηκε για τα έτη 2008, 2009 και 2010 σε 110, 115 και 118 ευρώ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου