ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για αναστολή της απεργίας


 






Έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες που έχει προκαλέσει η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, εμφανίστηκε θετικός στο... ενδεχόμενο να αρθεί η διαδικασία της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης, αν οι απεργοί αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και δεσμευτούν ότι εφόσον επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου δεν θα προχωρήσουν και πάλι σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Τόνισε, όμως, ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι είναι υπέρ του εξαντλητικού διαλόγου, επέρριψε ευθύνες στους συνδικαλιστές απεργούς για την αποχώρηση από το διάλογο, μίλησε για ακρότητες από την πλευρά των απεργών, ορισμένους από τους οποίους αποκάλεσε οπαδούς της παρανομίας, καθώς αρνήθηκαν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας και προέβησαν σε προπηλακισμούς συναδέλφων τους.
Από την πλευρά των απεργών, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Τζωρτζάτος, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφορέων, εμφανίστηκαν πιο διαλλακτικοί, λέγοντας ότι μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις που προέκυψαν από τις δηλώσεις του υπουργού, είναι έτοιμοι να προτείνουν την αναστολή της απεργίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εντός και των επομένων ωρών να υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του κλάδου, αλλά τηλεδιάσκεψη, τις προσεχείς ώρες, των προέδρων των εννέα Ομοσπονδιών της Ένωσης, ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να ληφθούν αποφάσεις.

ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου