ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Δροσιστείτε έξυπνα και χωρίς κλιματιστικό - Σε περίπτωση που βλέπετε τον υδράργυρο κάθε μέρα να χτυπάει "κόκκινο", μην απελπίζεστε, διότι υπάρχουν τρόποι να κρατήσετε τη ζέστη έξω από τον χώρο σας...

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=71701&w=400&h=300&q=80 






Σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές, οι οποίες θα προσφέρουν ανάσες δροσιάς τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες εντός και εκτός σπιτιού:
-Πάρτε σκίαστρα για τα παράθυρά σας. Υπολογίζεται ότι μπορούν να μειώσουν την αύξηση της θερμοκρασίας από τον ήλιο μέχρι και 77%...
-Βάλτε στόρια ή λευκές κουρτίνες στα παράθυρα. Μπορούν να μειώσουν τη θερμότητα κατά 50%.
-Κλείστε πόρτες και παράθυρα όταν ανέβει κατά πολύ η θερμοκρασία. Πολλοί νομίζουν ότι, εάν ανοίξουν τα παράθυρα, θα υπάρξει δροσιά, αλλά αντιθέτως, συγκεντρώνεται περισσότερη ζέστη και υγρασία στο σπίτι. Κλείστε τα λοιπόν και ανοίξτε ανεμιστήρες.
-Πιείτε πολύ νερό. Αποφύγετε να πίνετε, καφέ ή σόδα. Για να αποφύγετε την αφυδάτωση και για να δροσιστείτε πιείτε άφθονο νερό ή και παγωμένο τσάι.
-Δροσερά και ελαφρά γεύματα. Το γεμάτο στομάχι είναι ό,τι χειρότερο για μια πολύ ζεστή μέρα. Εάν είστε πεινασμένοι, δοκιμάστε μια σαλάτα ή μια κρύα σούπα.
-Ρίξτε κρύο νερό στους καρπούς και το μέτωπό σας. Με την ψύξη των σημείων σφυγμού, το υπόλοιπο σώμα θα παραμείνει δροσερό.
-Να φοράτε ελαφρά ρούχα. Φορέστε βαμβακερά ή λινά ρούχα. Τα φωτεινά χρώματα απορροφούν πολύ λιγότερη θερμότητα.
-Κατασκηνώστε έξω.
Αν έχετε αυλή, τι καλύτερο από το να περάσετε μια νύχτα σε μία σκηνή. Ο αέρας θα είναι περισσότερος και πιο δροσερός και αν έχετε παιδιά θα το απολύσουν.
-Προσοχή: Μην αφήνετε τους ανθρώπους ή ζώα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ούτε για ένα λεπτό. Μπορεί να φαίνεται αθώο να αφήσετε το παιδί σας ή το κατοικίδιό σας στο αυτοκίνητο, μέχρι να μπείτε σε κάποιο κατάστημα, αλλά ενδέχεται να αποβεί μοιραίο, όπως έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις.
Καλό -δροσερό- καλοκαίρι λοιπόν!
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου