ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη Τύπου του Βουλευτή Θανάση Χαντάβα στα ΜΜΕ








Ο κ. Χαντάβας αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχόλησαν την πολιτική επικαιρότητα το τελευταίο δίμηνο καθώς και σε τοπικά θέματα που αφορούν την κοινωνία του Ν. Γρεβενών. Χαρακτήρισε το τελευταίο δίμηνο ως περίοδο ανατροπών και ρήξεων. Η Κυβέρνηση και η Βουλή με την ψήφιση των μέτρων για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας...
μας και με την ψήφιση του Καλλικράτη και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου τόλμησε να αντιμετωπίσει με ριζοσπαστικό τρόπο χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες.

Πήραμε, όπως είπε, μέτρα που μπορούν να χαρακτηριστούν σκληρά και προσφέρονται για εύκολη αντιπολίτευση και λαϊκισμό, είναι όμως αναγκαία για την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Δήλωσε αισιόδοξος. Πρίν λίγους μήνες, όπως είπε, η Ελλάδα ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και οι Έλληνες οι κακομαθημένοι ευρωπαίοι που ξοδεύουν περισσότερα από όσα παράγουν. Βρέθηκε ευάλωτη στο στόχαστρο των διεθνών αγορών και των κερδοσκόπων που ήθελαν να πλήξουν το ευρώ. Ο πρωθυπουργός, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, κατάφερε να διεθνοποιήσει το ελληνικό πρόβλημα και σήμερα επιβεβαιώνεται από όλη την Ευρώπη.

Αποδείχθηκε ότι εξίσου σοβαρά προβλήματα έχουν και οι οικονομίες της Ισπανίας, της Πορτογαλλίας, της Ιταλίας αλλά ακόμη και οι οικονομίες ισχυρότερων κρατών όπως αυτές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Σήμερα η Ευρωπαική Επιτροπή πείστηκε και παίρνει τα αναγκαία μέτρα για τη θωράκιση του ευρώ και την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων.

Η Ελλάδα πλέον δεν είναι στο στόχαστρο των αγορών, η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις και ανταποκρίνονται θετικά οι διεθνείς αγορές, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το πρόσφατο επιτόκιο δανεισμού ήταν μικρότερο από αυτό του μηχανισμού στήριξης.

Η κυβέρνηση έθεσε την ανάπτυξη ως στόχο πρώτης προτεραιότητας.

Ψηφίστηκαν τέσσερα αναπτυξιακά νομοσχέδια που αφορούν στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, στην ταυτότητα κτιρίων-υπερβάσεις δόμησης-αλλαγές χρήσης και στην απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης προσωπικών και εμπορικών εταιρειών.

Τη θερινή περίοδο αναμένεται να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, το Μητρώο Αγροτών, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, η απλοποίηση των διαδικασιών όλων των επιχειρήσεων και η αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας-εξορθολογισμός δαπανών των νοσοκομείων.

Λειτουργούν ήδη επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και Βουλευτές εισηγητές των Κοινοβουλευτικών τομέων εργασίας για μελέτη και επεξεργασία ρεαλιστικών αναπτυξιακών προτάσεων.

Σε ότι αφορά στα τοπικά ζητήματα ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι:

Το Καστρί του Δήμου Θ. Ζιάκα χαρακτηρίστηκε ομόφωνα αρχαιολογικός χώρος από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Για τις ανασκαφές εκπονήθηκε μελέτη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η οποία εξετάζεται από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με στόχο να ενταχθεί η ανασκαφή στο ΕΣΠΑ.

Επίσης θα συνεχιστεί η αρχαιολογική έρευνα στις περιοχές του Νομού μας που θα κατακλυστούν από τη λίμνη Ιλαρίωνα. Προβλέπεται να διατεθούν από τη ΔΕΗ περίπου 7εκατ. ευρώ για τις αρχαιολογικές έρευνες , ποσό που, όπως είπε, θα αποτελέσει εισόδημα για τους συμπολίτες μας που θα απασχοληθούν στις ανασκαφές.

Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ δύο έργα της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών. Το ένα αφορά στην αναδάσωση της Βάλια Κίρνας στη Σαμαρίνα συνολικού προϋπολογισμού 2,2εκατ. ευρώ και το άλλο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ σε αναπλάσεις και πεζογέφυρες στον Εθνικό Δρυμό.

Για την ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών Κυρακαλής συντάχθηκαν από τον ΟΕΚ τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 5,7 εκατ. Ευρώ και αναμένεται η έγκριση από το Τεχνικό και Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ.

Για την στέγαση των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου. Το έργο έχει ενταχθεί στα προγράμματα ΣΔΙΤ, εκκρεμούσε όμως η οριστική δικαστική απόφαση για την κυριότητα του οικοπέδου της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η υπόθεση τελεσιδίκησε υπέρ της Αστυνομίας και όπως δήλωσε ο κ. Βουλευτής θα πιέσει για την ταχύτερη έναρξη της κατασκευής του κτιρίου.

Ο κ. Χαντάβας υπενθύμησε παλαιότερη επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλο με την οποία ζητούσε την κατασκευή δύο νέων κτιρίων λόχων για την επαύξηση της δύναμης των νεοσυλλέκτων. Όπως δήλωσε, στην παρούσα οικονομική συγκυρία, δεν είναι δυνατή η κατασκευή των δύο αυτών κτιρίων. Υπάρχει όμως μια θετική εξέλιξη. Στα πλαίσια της μείωσης των κέντρων νεοσυλλέκτων της χώρας από 34 σε 17, το Κέντρο νεοσυλλέκτων Γρεβενών παραμένει ενεργό και προβλέπεται επαύξηση της δύναμής του κατά 70 άτομα.

Για τον οδικό άξονα Ε-65 ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι εκδόθηκε προσωρινή διαταγή από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναστολή των εργασιών στο τμήμα Καλαμπάκας-Γρεβενών, μετά από προσφυγές για την προστασία της αρκούδας. Όπως δήλωσε δεν πρόκειται να ανεχθεί μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου που επηρεάζει και την κατασκευή του νέου δρόμου Δεσκάτης-Γρεβενών. Ήδη ενημέρωσε τον Υπουργό Υποδομών κ.Ρέππα και τον Υφυπουργό κ.Μαγκριώτη ότι προτίθεται να φέρει το θέμα στη Βουλή μαζί με τους Βουλευτές της Δυτ.Μακεδονίας για αλλαγή χωροθέτησης του οδικού άξονα.

Ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι σύντομα θα χωροθετηθούν οι δύο Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) και το Οικομουσείο στην Εγνατία οδό. Αναμένει τις προτάσεις του Επιμελητηρίου και των Φορέων για να τεθούν υπόψη του προέδρου της ¨ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε¨ που θα επισκεφθεί σύντομα το Ν. Γρεβενών.

Για τα ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι προβλέπονται ενισχυμένα κονδύλια, σε σχέση με τους άλλους Νομούς της Δυτ. Μακεδονίας, στα προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ για ιδιωτικές επενδύσεις και ότι υπογράφηκε η κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις επιδοτήσεις βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, τις δασώσεις και τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το γεώφραγμα Τρικοκιάς συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, όπως επίσης αισιόδοξος για την ικανοποίηση των αιτημάτων του προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που διατυπώθηκε με την πρόσφατη επιστολή του που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι εγκρίθηκε ήδη από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας η δημοπράτηση του έργου της Ύδρευσης του Δήμου Γρεβενών προϋπολογισμού 12,2 εκατ. Ευρώ και ότι παρακολουθεί την εξέλιξη και στηρίζει τα έργα της Ν.Α. Γρεβενών, τον οδικό άξονα Γρεβενών-Βασιλίτσας, τη Γέφυρα του Πόρου, το Αστρονομικό Πάρκο Ορλιακα, το Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς καθώς και τα έργα Λαογραφικό Μουσείο-Δημοτική Πινακοθήκη Γρεβενών και Ανακατασκευή του Υπαίθριου Θεάτρου Γρεβενών του Δήμου Γρεβενών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι τόσο ο Δήμαρχος Γρεβενών όσο και ο Νομάρχης θεωρούν ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα για την καθυστέρηση των έργων του Ν. Γρεβενών ο κ. Χαντάβας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Επεσήμανε ότι τα έργα δεν έχουν χρώμα και θα προχωρήσουν και ότι αυτή είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα συναντήσουν με το Δήμαρχο Γρεβενών την Υπουργό κ. Μπιρμπίλη και ότι είναι πρόθυμος να οργανώσει, όποτε κριθεί απαραίτητο, σύσκεψη με το Περιφερειάρχη Δυτ.Μακεδονίας, το Νομάρχη και το Δήμαρχο Γρεβενών.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την ομαλή εξέλιξη των έργων του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου