ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

«Πάρτι» με δημόσιο χρήμα από τον κουμπάρο του Κ. Καραμανλή στη Δυτ.Μακεδονία Ανδρέα Λεούδη...











Πόρισμα-κόλαφο κατά του, Ανδρέα Λεούδη, πρώην γενικού γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και κουμπάρου του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, έφτασε στα χέρια του Εισαγγελέα Κοζάνης, μετά από ΕΔΕ που διεξήχθη το πρώτο τρίμηνο του 2010 και αποκαλύπτει...
καταχρηστική διαχείριση δημόσιου χρήματος. Ο κ. Λεούδης διετέλεσε, μάλιστα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η αποστολή του πορίσματος της έρευνας, που διέταξε ο νυν γενικός γραμματέας της περιφέρειας, Γιώργος Κύρκος, έχει παραδοθεί και στα αρμόδια υπουργεία, στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στους οικονομικούς ελεγκτές και ανακοινώθηκε από τον ίδιο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Το "πάρτι" που είχε στηθεί στην περιφέρεια για διάστημα πεντέμισι ετών περιελάμβανε κατάτμηση έργων, παραποιήσεις δημοσίων εγγράφων, πληρωμή έργων που δεν έγιναν ποτέ, καθώς και απευθείας αναθέσεις σε "ημετέρους".

Τρεις υποθέσεις έχουν ερευνηθεί και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σφίγγοντας τον κλοιό για τον κ. Λεούδη και είναι ενδεικτικές της κατασπατάλησης χρημάτων που έχουν πληρώσει οι έλληνες φορολογούμενοι:

* Η αποναρκοθέτηση του Γράμμου (περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου) με προϋπολογισμό 4,5 εκ. ευρώ. Συνήθως, γι' αυτού του είδους τις δραστηριότητες, υπεύθυνος είναι ο στρατός, όσον αφορά την έγκριση και εποπτεία, αλλά η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία το έργο και πλέον ο στρατός δεν μπορεί να παρέμβει λόγω του νομικού πλαισίου. Με την εταιρία, όπως είναι φυσιολογικό, προηγήθηκαν συνεννοήσεις κάτω από το... τραπέζι. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός ότι τα πρακτικά της επιτροπής Διενέργειας, Αξιολόγησης και Εισήγησης για ανάθεση έργου έχουν παραποιημένες υπογραφές.
* Το πρόγραμμα τεχνικής στήριξης του ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Δυτικής Μακεδονίας ύψους 2,3 εκ. ευρώ. Το 60% των έργων δόθηκε σε "κλειστό κύκλωμα" εταιριών, χωρίς όμως να υπάρχουν στους φακέλους των έργων στοιχεία υλοποίησής τους. Διπλοπληρωμές τιμολογίων, υπερκοστολογήσεις δράσεων, παραποιήσεις υπηρεσιακών πρωτοκόλλων, ελλιπείς φάκελοι που περιείχαν μόνο μερικές σελίδες ή αφίσες και cd ή dvd με φωτογραφίες, διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο. Τα χρήματα πάντως, είχαν πληρωθεί κανονικά.
* Προεκλογικά "δωράκια" αξίας 150.000 ευρώ. Λίγες μέρες πριν από της εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, αφορά και τη νομαρχία Κοζάνης και κάνει λόγο για κατάτμηση του έργου της προβολής του νομού σε 11 επιμέρους για να είναι νόμιμες (όριο αποτελούν οι 15.000 ευρώ) οι απευθείας αναθέσεις σε "ημετέρους". Οι τρεις εταιρίες που ανέλαβαν το έργο, το υλοποίησαν, μόλις, μέσα σε τέσσερις μέρες.
Πηγές: Έθνος, Ελευθεροτυπία, Μακεδονία
TVXS

ΥΓ ΑΕΤΟΣ2: Βλέποντας και τους 2 τελευταίους  Γενικούς Γραμματείς της Δυτικής Μακεδονίας , (πρώην Λεούδη και νυν Κίρκο) στην ΕΤ 3,  δεν αποκόμισα και τίποτα καινούργιο...Θα έλεγα μάλιστα πως ο Λεούδης κέρδισε τις εντυπώσεις.Όσο για τον κ.Κίρκο πολλά γράφτηκαν σε βάρος του στη Χαλκιδική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου