ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Δικαίωση για Σεμένια









Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια της Νοτιοαφρικάνας παγκόσμιας πρωταθλήτριας των 800 μέτρων, Κάστερ Σεμένια. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (I.A.A.F.) μετά από εισήγηση του ιατρικού της επιτελείου άναψε το "πράσινο φως" και της έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους...
«Η διαδικασία εξέτασης της υπόθεσης που άρχισε το 2009 έχει τώρα ολοκληρωθεί. Η ΙΑΑF αποδέχεται το συμπέρασμα ομάδας εξειδικευμένων ιατρών και η αθλήτρια έχει το δικαίωμα να επιστρέψει και να συμμετάσχει άμεσα σε αγώνες», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ι.Α.Α.F.
Η άνετη νίκη της 19χρόνης τότε αθλήτριας στον τελικό των 800 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009, με χρόνο 1.55.45 αλλά και το παρουσιαστικό της είχαν δημιουργήσει υποψίες σχετικά με το φύλο της.
Έτσι της ζητήθηκε από την IAAF να κάνει τεστ φύλου και της απαγορεύτηκε παράλληλα οποιαδήποτε συμμέτοχη σε διοργανώσεις στίβου μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Η Σεμενια αντέδρασε και σε συνεννόηση με την Νοτιοαφρικανική ομοσπονδία είχε επιτεθεί στην παγκόσμια ομοσπονδία για την κίνηση της να τη θέσει σε καραντίνα.
Να σημειωθεί ότι εφημερίδες της Αυστραλίας και της Αγγλίας είχαν γράψει πως η Σεμένια είναι ερμαφρόδιτη. Γεγονός βέβαια που διέψευσαν πολλές φόρες τόσο ο προπονητής της όσο και η οικογένεια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου