VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Τη διάλυση της Ευρωζώνης για επιστροφή στην ανάπτυξη, υποστηρίζει βρετανός οικονομολόγος...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0WAQYtVLSrD0a_cKa4C3CurxItGa_-MeFuTLYoQ6tUXT7rU_k5v4xAqJb2qfKVj6zggdp64GeRLQyC0pkIGezkJVYZ1H6sAo5CzZqrKRbFbQZsVoNlEEFdyg0shnqP1BGtdH8rNTzhm4y/s400/%CE%94%CE%A1%CE%91%CE%A7%CE%9C%CE%95%CE%A3.jpg 





Η επιστροφή της ανάπτυξης σε όλην την Ευρώπη είναι δυνατή μέσω της διάσπασης της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον εξέχοντα οικονομολόγο του γραφείου Cabinet Economics, Κρίστοφερ Σμόλγουντ. «Υπό τις παρούσες συνθήκες, τα πλέον αδύναμα μέλη της Ευρωζώνης, η Πορτογαλία, η Ιταλία,... η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Ισπανία, κινδυνεύουν να έλθουν αντιμέτωπες για πολλά χρόνια, ακόμη και για δεκαετίες, με ύφεση και αποπληθωρισμό», εκτιμά ο Σμόλγουντ. Παράλληλα, «η Γερμανία θα συνεχίσει να βασίζει την ανάπτυξή της στις εξαγωγές» και «παρά το θεόρατο εμπορικό πλεόνασμά της, αρνείται να επιτρέψει την αύξηση της κατανάλωσής της, την ώρα που κάτι τέτοιο θα επωφελούσε τις πιο αδύναμες οικονομίες», εξηγεί. Αντίθετα, η Γερμανία εξαναγκάζει τις χώρες αυτές να λάβουν πλέον αποπληθωριστικά μέτρα, τα οποία διογκώνουν ακόμα περισσότερο τα ελλείμματά τους.

«Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε μία μακροπρόθεσμη πτώση της απόδοσης στην Ευρωζώνη, κάτι το ανήκουστο, δεδομένου ότι ένα από τα κύρια επιχειρήματα για την εφαρμογή του ευρώ ήταν η βελτίωση της οικονομικής ευμάρειας», υπογραμμίζει ο Σμόλγουντ. Κατά συνέπεια, τα PIIGS θα μπορούσαν να φύγουν από την Ευρωζώνη και να υιοθετήσουν τα παλαιά εθνικά τους νομίσματα, αφήνοντάς τα να διολισθήσουν, «απαλείφοντας στο σύνολό της, ή μέγα μέρος, της αδυναμίας ανταγωνισμού τους και να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους», προτείνει ο οικονομολόγος.

Ωστόσο, για τον ίδιο, «η καλύτερη λύση για την Ευρώπη» είναι μία πλήρης διάλυση της Ευρωζώνης, με την επιστροφή όλων των χωρών στο εθνικό τους νόμισμα, και ιδίως στο γερμανικό μάρκο.
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου