ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Κρίσιμη συνεδρίαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων - Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί πως το νομοσχέδιο δεν θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή πριν από τα τέλη Αυγούστου...

 




 Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι αδειούχοι του Αυγούστου, οι τουρίστες και πολλές επαγγελματικές ομάδες, καθώς παρατείνεται το «θρίλερ» με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Το μεσημέρι αρχίζει η γενική συνέλευση στο θέατρο Περοκέ και η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από τις... πρώτες απόγευματινές ώρες.

Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι προτίθενται να πράξουν οι απεργοί, αν και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γ.Τσάμος, μιλώντας το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5 άφησε να εννοηθεί ότι τουλάχιστον οι βυτιοφορείς θα σταματήσουν την κινητοποίηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσάμος δήλωσε ότι ανάλογα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του κλάδου, οι βυτιοφορείς μπορεί να πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συνεδρίαση για το μέλλον της απεργίας. Ενδεικτική και η δήλωση που έκανε στο Mega, καθώς ζήτησε από τους οδηγούς ΙΧ «να κάνουν λίγη υπομονή έως το μεσημέρι».

Εν τω μεταξύ, στην πράξη δεν υπάρχει γενικευμένη εφαρμογή της πολιτικής επιστράτευσης. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, περίπου 10 ιδιοκτήτες βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης υπάκουσαν στην εντολή της κυβέρνησης και λίγο πριν τις 12:00 βγήκαν από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου με καύσιμα για να τροφοδοτήσουν κάποια πρατήρια της Αθήνας.

Η διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης ξεκίνησε με καθυστέρηση και τα πρώτα «φύλλα πορείας» άρχισαν να φθάνουν στους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων μετά το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με εκπροσώπους των Νομαρχών έως το μεσημέρι της Παρασκευής η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Πάντως, οι απεργοί δεν φαίνεται να πτοούνται από την εξέλιξη της επιστράτευσης και η κυβέρνηση δείχνει να επιτρέπει ένα περιθώριο ελιγμών στους εκπροσώπους των απεργών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βυτιοφορέων Αγγ.Φάλαρης τόνισε ότι τα φύλλα επιστράτευσης «δεν έχουν αντίκρισμα». Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια εντολή και πουθενά δεν αναφέρεται που θα πρέπει να πάνε τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα που επιτάσσονται.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική «καρότου και μαστιγίου».

Ο γγ του υπουργείου Μεταφορών Χ.Τσιόκας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, επέρριψε ευθύνες στις Νομαρχίες για την αργοπορία στη διαδικασία επίταξης, ενώ σημείωσε πως δεν υπήρξε η αναμενόμενη αντίδραση της Δικαιοσύνης στις περιπτώσεις που εκείνοι οι οποίοι πήραν φύλλα επιστράτευσης αρνήθηκαν να συμμορφωθούν.

Παράλληλα, όμως, ανέφερε ότι εκτός απο την επιπλέον άδεια, στους απεργούς προτάθηκε η φορολογική απόσβεση της αξίας των αδειών πέραν της τριετίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί πως το νομοσχέδιο δεν θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή πριν από τα τέλη Αυγούστου, κάτι που έχουν ζητήσει οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου