ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Χάος με τις προμήθειες στα δημόσια νοσοκομεία...

http://www.hellocity.gr/ArticleImages/ArticlePhotos/meth_1.jpg 





Με καθυστέρηση μηνών και όχι νωρίτερα από το φθινόπωρο αναμένεται να μπει σε λειτουργία το νέο σύστημα προμηθειών με ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για όλα τα υγειονομικά και ιατρικά υλικά, και μέχρι τότε τα νοσοκομεία και τα ταμεία θα συνεχίσουν να γονατίζουν οικονομικά...
Οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αναγκάζονται να κάνουν απευθείας αναθέσεις και ανοιχτές διαπραγματεύσεις και να προμηθευτούν τα υπερτιμολογημένα υλικά με μεγαλα "καπέλα".
Ολα γίνονται με... "το πιστόλι στον κρόταφο" από τους επιτήδειους, αφού πρέπει να γίνουν τουλάχιστον τα επείγοντα χειρουργεία, ενώ εδώ και μήνες τα τακτικά χειρουργεια αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία.
Το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι οι δαπάνες έχουν μειωθεί, αφού από τον Ιανουάριο οι διοικήσεις διαπραγματεύονται με τις εταιρείες και κάνουν τις προμήθειες με μειωμένες τιμές παρατηρητηρίου στα 1.500 είδη υλικών, από τα 10.000 που υπάρχουν.
Οι γιατροί, πάντως, απορρίπτουν τη θέση του υπουργείου Υγείας και, όπως λένε, η μείωση των δαπανών που παρουσιάζεται, οφείλεται στον περιορισμό των ιατρικών πράξεων και στο γεγονός ότι πολλά νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω των προβλημάτων τροφοδοσίας, αλλά και των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, που κάνουν επίσχεση εργασίας.
Από τις 225.000 κωδικούς ιατρικών και υγειονομικών υλικών μόνο στους 200 έχουν περάσει οι τιμές παρατηρητηρίου και πολλοί καταγγέλλουν ότι και αυτές δεν εχουν προκύψει από μέσο όρο ευρωπαικών χωρών, αλλά από τις εγκυκλίους του ΙΚΑ.
Επτά κεντρικοι διαγωνισμοί με καρδιολογικά, οφθαλμολογικά, νεφρολογικά, ορθοπεδικά υλικά, θα κλείσουν -σύμφωνα με το υπουργείο- αρχές Αυγούστου. Έχουν δημοσιοποιηθεί στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Αύγουστο θ' ανοίξουν οι προσφορές. Το πότε θα κατοχυρωθούν παραμένει άγνωστο.
Σύμφωνα όμως με καταγγελία του τομεάρχη υγείας της ΝΔ Μάριου Σαλμά, ο πρώτος ηλεκτρονικος διαγωνισμός που αφορά στεντ και μπαλονάκια, προϋπολογισμού περίπου 69 εκατομμυριων ευρώ, ακυρώθηκε.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο διαγωνισμός αναβλήθηκε για 20 μέρες λόγω ενστάσεων από εταιρείες και θα ξαναρχίσει βελτιωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου