VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ανοικτή επιστολή έστειλε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ που αναφέρεται στην απογραφή - "Έπεσε" το σύστημα...


Συμπλήρωση Φόρμας 







Η επιστολή εστάλη προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, η οποία κοινοποιείται και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές Πανεπιστημίου ζητούν "να αντικατασταθεί στο έντυπο απογραφής και στη Γ ΟΜΑΔΑ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΔ, η φράση "Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και...
Ερευνητικού Προσωπικού", με τη φράση "ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ".

Ιδιαίτερα, οι Πανεπιστημιακοί επισημαίνουν:

"Μόλις πληροφορηθήκαμε- και συγχρόνως διαπιστώσαμε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα- τη ρύθμιση στην οποία προβήκατε σχετικά με το θέμα του διαχωρισμού των δημόσιων λειτουργών από αυτό του ευρύτερου σώματος των δημοσίων υπαλλήλων. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αυτή η επανόρθωση αφορούσε ένα μέρος μόνο του συνόλου των δημόσιων λειτουργών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη χώρα μας μετά από πολλούς αγώνες έχει κατακτηθεί η ισοπολιτεία, τουλάχιστον στο θεσμικό της σκέλος. Βέβαια δεν συζητάμε το οικονομικό σκέλος της ισοπολιτείας, όσο θα υπάρχουν λειτουργοί, που αυτοπροσδιορίζουν τις οικονομικές απολαβές τους χωρίς να τους ακουμπάει κατ’ ελάχιστον η σημερινή τραγική κατάσταση του συνόλου σχεδόν της υπόλοιπης κοινωνίας, ανεξαρτήτως ρόλου και ουσιαστικής συνεισφοράς στην ανάπτυξη της χώρας".

Η ρύθμιση αυτή που ζητούν να γίνει στην απογραφή -λένε οι καθηγητές - ότι "τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή θέση και δεν επιτρέπει τη δημιουργία οποιασδήποτε παρεξήγησης, αφού κατά το άρθρο 16 παρ. 6 του Συντάγματος της Ελλάδος 'Οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί'. Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΟΣΔΕΠ θα αναγκαστεί άμεσα και εντός της ημέρας να ζητήσει από τα μέλη της να απόσχουν από τη συμπλήρωση του Απογραφικού Δελτίου στην ιστοσελίδα της 'Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απογραφής Μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο"'.

Χθες, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωσή της διευκρίνησε ότι η Ενωση ότι δεν είναι αντίθετη στην απογραφή, αλλά πωςνα υπάρξει ένδειξη "Δικαστικοί ή Κρατικοί Λειτουργοί".

Ειδικότερα, αναφέρει: "Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε, αναφορικά με την απογραφή των δικαστικών λειτουργών, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα: Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν είμαστε αντίθετοι με την απογραφή αυτή καθ' αυτή. Ζητούμε, όμως, να απογραφούμε με την ιδιότητα που εκ του Συντάγματος έχουμε, ήτοι ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι.

Προς τούτο ζητήσαμε, κατ' επανάληψη, γραπτώς και προφορικώς από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών να συμπληρωθεί το σχετικό πεδίο της ηλεκτρονικής απογραφής και με την ένδειξη: Δικαστικοί ή Κρατικοί Λειτουργοί, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτό.

Ελπίζουμε ότι η έλλειψη αυτή θα τακτοποιηθεί σύντομα και η απογραφή να διεξαχθεί ομαλά.

Εξακολουθούμε, όμως, να έχουμε την απορία για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί της υποχρεωτικής απογραφής οι φορείς των άλλων δύο λειτουργιών του Κράτους (βουλευτές, υπουργοί, κ.λπ.)".

Η ηλεκτρονική απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιουλίου, προκειμένου αμέσως μετά να αρχίσει η καταβολή των μισθών αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Ωστόσο, η λειτουργία της ιστοσελίδας www.apografi.gov.gr παρουσίασε προβλήματα απόκρισης και καθυστερήσεις.

Υπάλληλοι, που επιδίωξαν τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας στην παραπάνω ιστοσελίδα, δυσκολεύτηκαν να μπουν στο σύστημα, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου από τους χρήστες.

Αργότερα, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, η απογραφή εξελίσσεται ομαλά, απογράφονται γύρω στους 12.000 υπαλλήλους την ώρα. Μέχρι και χθες το απόγευμα είχαν απογραφεί περίπου 100.000 άτομα.

Η απογραφή προσωπικού του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (Ε.Α.Π.) αποφασίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση και του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

H απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων, θα συνδυαστεί με τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, παρέχοντας την άμεση δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του Δημοσίου.

Με την κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής.

Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική σελίδα απογραφής. Τα δεδομένα συγκεντρώνονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης. Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, αποδίδεται μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.) σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, του οποίου τα στοιχεία έχουν διασταυρωθεί. Σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου χορηγείται στο εξής Ε.Κ.Μ.ΔΗ..

Παράλληλα προβλέπεται η σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, , αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου.

Μετά τις ημερομηνίες έναρξης καταβολής αποδοχών και λοιπών αμοιβών από την Ε.Α.Π., απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η καταβολή με διαφορετικό τρόπο των πάσης φύσεως αποδοχών και λοιπών αμοιβών του προσωπικού.

Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ε.Α.Π. μέχρι την 31η Αυγούστου 2010 (για Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ. μεχρι 31 Δεκεμβρίου 2010).

Όλες οι παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχουν ληφθεί υπόψη, σχετικά με την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, σχετικά με την απόφαση 43/2010 της ανεξάρτητης αρχής «έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παρατηρήσεις της και τα στοιχεία, τα οποία συλλέγονται κατά την απογραφή, είναι σύμφωνα με αυτά που επιτρέπει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία της απογραφής μσθοδοτούμενων από το Δημόσιο δίνονται στον δικτυακό τόπο http://apografi.gov.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου