ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Σπάνιο μανιτάρι σκοτώνει Κινέζους...

 








Ένα μικρό είδος μανιταριού, το οποίο είναι ελάχιστα γνωστό στους επιστήμονες, ευθύνεται για 400 αιφνίδιους θανάτους στην Κίνα. Αυτό επισήμαναν οι ειδικοί που πραγματοποίησαν έρευνα για να ανακαλύψουν την αιτία των θανάτων. Εδώ και 30 χρόνια, κατά την περίοδο των βροχών, από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο, δεκάδες...
χωρικοί στην επαρχία Γιουνάν πέθαιναν ξαφνικά από καρδιακή προσβολή. Επί πέντε χρόνια οι επιστήμονες του Κινεζικού Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών στο Πεκίνο ερευνούσαν την υπόθεση και τελικά κατέληξαν στο εξής: δράστης είναι το μανιτάρι «το Μικρό Άσπρο», που ανήκει στην οικογένεια Trogia και έχει τρία αμινοξέα.

Αν και στην αρχή οι έρευνες των ειδικών δεν κατέληγαν πουθενά, το 2008 οι επιστήμονες αντιλήφθηκαν ότι το μικρό μανιτάρι φύτρωνε στα σπίτια των θυμάτων. Οι οικογένειες της περιοχής, που ζουν από την περισυλλογή και την πώληση των μανιταριών, έτρωγαν το συγκεκριμένο είδος γιατί δεν έχει καμία εμπορική αξία: είναι πολύ μικρό και σκουραίνει λίγο μετά αφού κοπεί.
«Ακούσαμε εκπληκτικές ιστορίες για ανθρώπους που πέθαιναν ξαφνικά ενώ συζητούσαν», είπε ο καρδιολόγος Ζανγκ Σου. «Σχεδόν το 70% των θυμάτων υπέφερε από ναυτία, ζαλάδες και αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα».
«Αυτό που συμβαίνει στη Γιουνάν δεν αναμένεται από άλλες τοξίνες μανιταριών. Χτυπά τους ευάλωτους ανθρώπους», είπε από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Φοντέιν, αμερικανός επιδημιολόγος που πήρε μέρος στην έρευνα. Ο ίδιος τόνισε ότι οι τοξίνες μπορεί να αλληλεπιδρούν με τις υψηλές συγκεντρώσεις βαρίου (βαρύ μέταλλο) στο νερό της περιοχής.
Από τη στιγμή που εντοπίστηκε η πηγή του κακού, ξεκίνησε και μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού για το θανατηφόρο μανιτάρι. Έτσι φέτος, δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος που να παραπέμπει στη φονική δράση του μανιταριού. 
Πληροφορίες για τα μανιτάρια πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου