ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Όσα θα πρέπει να ξέρετε...

 




Αύξηση σημειώνεται τους τελευταίους μήνες στην υποβολή αιτήσεων στη ΔΕΗ για σύνδεση με το δίκτυο μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων που έχουν εγκατασταθεί σε στέγες κτιρίων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ από τον Απρίλιο και μετά οι ενεργοποιήσεις αιτήσεων κινούνται με ... ένα ρυθμό της τάξης των 30 τον μήνα, έναντι 10 ή και λιγότερων μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Το πρόγραμμα "φωτοβολταϊκά στις στέγες" που ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου του 2009, (ΦΕΚ Β1079/4.6.2009) αφορά οικιακούς καταναλωτές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά ισχύος έως 10 κιλοβάτ (KWp) στο δώμα ή τη στέγη κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των στεγάστρων βεραντών. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν στην κυριότητά τους το χώρο στον οποίο εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα, καθώς και σύνδεση με την ΔΕΗ στο όνομα τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα έχουν τη έχουν τη δυνατότητα να πωλούν την παραγόμενη ενέργεια στη ΔΕΗ προς 0,55€ ανά κιλοβατώρα (Kwh). Η σύμβαση είναι 25ετους διάρκειας και με εγγυημένη τιμή αγοράς καθ' όλη την διάρκεια της σύμβασης.

Προς ενημέρωση των πολιτών αναπτύχθηκε ενδεικτικός κατάλογος μελετητών -εγκαταστατών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα προμήθειας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ο κατάλογος αυτός τηρείται με ευθύνη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης ή στην ιστοσελίδα του συνδέσμου εταιρειών φ/β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου