ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Μετεγγραφές φοιτητών: οι αλλαγές που προωθούνται...


 





 Το νόμο για τις μετεγγραφές αναμένεται να αλλάξει τις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα.Στόχος είναι να σταματήσει ο συνωστισμός σε σχολές υψηλής ζήτησης, την ώρα που τα τμήματα της περιφέρειας «μαραζώνουν».Όπως αναφέρει το δημοσίευμα,κάθε χρόνο...
ικανοποιούνται 5.000 με 6.000 αιτήσεις μετεγγραφών, οι περισσότερες από τρίτεκνες οικογένειες.

Φέτος ωστόσο αναμένονται πολύ περισσότερες αιτήσεις, καθώς η κατάργηση της βάσης του δέκα συνεπάγεται αύξηση των εισακτέων στα ΤΕΙ της περιφέρειας.Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει το καθεστώς το μετεγγραφών, πολλά κεντρικά τμήματα θα αντιμετωπίσουν λειτουργικά προβλήματα λόγω του συνωστισμού φοιτητών.Σε αυτό το πλαίσιο, πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ ζήτησαν ακόμα και πλήρη κατάργηση των μετεγγραφών, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο επιβολής ποσοστού στις μετεγγραφές τρίτεκνων οικογενειών.

Αυτό που έχει αποφασιστεί σε πρώτη φάση είναι η εξισορρόπηση της κατάστασης μέσω επιβολής και βαθμολογικού κριτηρίου σε όσους δικαιούνται μετεγγραφή και ομαδοποίηση των αντίστοιχων τμημάτων σε κοντινά πανεπιστήμια.
Έτσι οι φοιτητές που παίρνουν μετεγγραφή θα μοιράζονται σε περισσότερες σχολές.

Σημειώνεται ότι οι μετεγγραφές θα γίνονται αναλογικά με τον αριθμό εισακτέων κάθε τμήματος, ενώ τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα θα δέχονται και τους πιο υψηλόβαθμους από τους αιτούντες μετεγγραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου