ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Οι αλήθειες και τα ψέματα...για το "Πνευματικό Σύστημα Αποκομιδής Σκουπιδιών της πόλης των Γρεβενών"- Γράφει αναγνώστης

 





Πού είναι η αλήθεια και που το ψέμα στο περίφημο "Πνευματικό Σύστημα Αποκομιδής Σκουπιδιών της πόλης των Γρεβενών"; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο απλός πολίτης βλέποντας και ακούγοντας τον "πόλεμο" των ανακοινώσεων σίγουρα έχει μπερδευτεί. Αλήθεια ποιόν να πιστέψει; Το βουλευτή, το δήμαρχο Γρεβενών ή το γραμματέα της... νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ;

Αν πιστέψει το βουλευτή, που στο... ετεροχρονισμένο Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι: "από τη Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π.Ε.Ρ.Α.Α, το κονδύλιο που είχε εκχωρηθεί με απόφαση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα πρέπει να επιστραφεί", τότε αυτό που θα καταλάβει είναι ότι το έργο αυτό, που πολυ-διαφημίστηκε από το δήμαρχο Γρεβενών, είναι στον "αέρα". Δηλαδή και έτοιμη μελέτη δεν έχει και ωριμότητα δεν υπάρχει.

Αν τώρα πιστέψει το δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Νούτσο ότι η Διαχειριστική Αρχή Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε στις 4-12-2009 από τη Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π.Ε.Ρ.Α.Α (σ.σ. του υπουργείου Περιβάλλοντος) να εγκρίνει το Σχέδιο Πρόσκλησης για τη δημοπράτηση του έργου και στις 11-12-2009 είχε και τον πίνακα των έργων, όπου συμπεριλαμβάνονταν και το "Πνευματικό Σύστημα Αποκομιδής Σκουπιδιών της πόλης των Γρεβενών", τότε διαφαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι βάζουν "δάκτυλο" για να μην γίνει το έργο.

Αν τώρα πιστέψει το γραμματέα της νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γρεβενών, Θανάση Νούτσο ότι "το έργο είναι αμφίβολης χρησιμότητας, υψηλού κόστους και αμφίβολης αποτελεσματικότητας και δε ρωτήθηκε η τοπική κοινωνία αν το θέλει", τότε μάλλον θα καταλάβει ότι οι "πολέμιοι" του έργου είναι εκ των έσω, ένθεν και ένθεν.

Το ζητούμενο βέβαια και εδώ θα "υιοθετήσουμε" τα λεγόμενα του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Νούτσου αν ο έτερος Νούτσος (σ.σ. Θανάσης) "προτείνει και προτιμά ο ίδιος (σ.σ. αλήθεια με ποια θεσμική ιδιότητα;) τα 14 εκατομμύρια που έχουν δεσμευτεί για το έργο από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ να φύγουν από την περιφέρεια και να πάνε αλλού";

Δεν ξέρω τώρα αν η απάντηση του Θανάση Νούτσου έχει βαρύνουσα σημασία, αλλά σίγουρα ο βουλευτής Γρεβενών, Θανάσης Χαντάβας θα πρέπει να ψάξει λίγο παραπάνω για να δώσει μία τεκμηριωμένη απάντηση στα ερωτήματα αυτά, μια και ο θεσμικός ρόλος του επιτρέπει να έχει παρέμβαση σε προγραμματισμό και υλοποίηση έργων των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοικήσεων. Σίγουρα την πλέον τεκμηριωμένη απάντηση μπορεί να τη δώσει ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κίρκος, μια και δίπλα του βρίσκεται η Διαχειριστική Αρχή, όπου έχει και την πλήρη εικόνα.

Γ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου