ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Έρχονται αλλαγές στο δημόσιο τομέα - Τι προβλέπεται για συγχωνεύσεις οργανισμών, συμβασιούχους, πειθαρχικά, προαγωγές

 







Συγχώνευση οργανισμών, νέο σύστημα αξιολόγησης, αυστηρότερες πειθαρχικές ποινές για τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς αλλά και αλλαγές στο καθεστώς των συμβασιούχων, συμπληρώνουν το παζλ των προωθούμενων αλλαγών στον χώρο του Δημοσίου,σύμφωνα με την...
"Καθημερινή της Κυριακής". Μεταξύ άλλων καταργούνται ή συγχωνεύονται ακόμη 60 φορείς που δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Ήδη έχουν καταργηθεί ή συγχωνευτεί 90, οι περισσότεροι από τους οποίους υπάγονται στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι απασχολούμενοι σε αυτούς τους οργανισμούς θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και απολύσεις.

Στο εξής οι συμβάσεις έργου θα είναι συγκεκριμένες σε χρόνο και κατάληξη, δεν θα μπορούν να ανανεώνονται συνεχώς και θα περνούν από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Προσλήψεις με συμβάσεις έργου για διοικητικό - γραμματειακό προσωπικό δεν εγκρίνονται καθώς υπάρχει γενική απαγόρευση.
Με συνοπτικές και εξαιρετικά αυστηρές διαδικασίες θα απολύονται οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών στο πειθαρχικό δίκαιο. Παράλληλα, αναδιαρθρώνεται η σύνθεση των Πειθαρχικών Συμβουλίων, στη λογική να μη συμμετέχουν σε αυτά δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης επιβάλλουν, κατά παγία τακτική, επιεικείς ποινές στους υπαλλήλους, ακόμη κι όταν εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Οι προαγωγές θα γίνονται με γραπτές εξετάσεις για όλους τους υποψηφίους σε θέσεις γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών. Οι νέοι προϊστάμενοι στο Δημόσιο θα επιλεγούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων, μέλη του οποίου θα είναι πρόσωπα κύρους και επιστημονικής κατάρτισης και θα επιλέγονται με απόφαση πλειοψηφίας των 4/5 της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής κατά τα πρότυπα του ΑΣΕΠ.
Δεν καταργείται η συνέντευξη για τους υπαλλήλους που προάγονται, αλλά καθίσταται υποχρεωτική η αιτιολόγηση της βαθμολογίας του υποψηφίου. Ορίζονται παράλληλα και συγκεκριμένα στάδια για τη διεξαγωγή της συνέντευξης, που θα περιλαμβάνουν την επαγγελματική δράση του υποψηφίου, τη γνώση θεμάτων του φορέα και την ικανότητα διοίκησης.
ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου