ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας μετά την ολοκλήρωση των οικονομικών ελέγχων, με στόχο τη μείωση των δαπανών και την ανακατανομή των κλινών...


 





Η αναδιάταξη του υγειονομικού χάρτη της χώρας προβλέπει κατάργηση και συγχώνευση νοσοκομείων και κέντρων υγείας κυρίως σε νομούς όπου σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων υπάρχουν δύο και τρία νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία μάλιστα υπολειτουργούν.Όπως στο νομό Λασιθίου όπου υπάρχουν τρία νοσοκομεία, του Αγίου Νικολάου, της Σητείας και της...
Ιεράπετρας και τα τρία υπολειτουργούν. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές όπως στο νομό Ηλείας όπου υπολειτουργούν τα τρία νομαρχιακά νοσοκομεία του Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων.

Συγχωνεύσεις και αλλαγές σε χρήση θα γίνουν ακόμα σε κέντρα υγείας σε πολυϊατρεία του ΙΚΑ και άλλων οργανισμών που λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε μικρές πόλεις.Βασικός στόχος των αλλαγών που σχεδιάζονται για τη μείωση των δαπανών είναι και η ανακατανομή των νοσοκομειακών κλινών. Ενώ διεθνώς ο αριθμός μειώνεται -ανά 1.000 κατοίκους αντιστοιχούν 3,4 κρεβάτια, γιατί μειώνεται ο μέσος χρόνος διαμονής των ασθενών, στη χώρα μας δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αλλού υπάρχουν περισσότερα από τις πραγματικές ανάγκες και αλλού πολύ λιγότερα.
Στην Ήπειρο αναλογούν 4,84 κρεβάτια ανά 1000 κατοίκους, στην Α' κεντρική περιφέρεια Μακεδονίας 4,36 ακολουθεί η περιφέρεια της πρωτεύουσας με 4,05 ενώ τις λιγότερες έχει η περιφέρεια κεντρικής Ελλάδος με 1,7 και η Πελοπόννησος με 2,02.
Η υποχρεωτική μείωση των δαπανών θα οδηγήσει σε κλείσιμο νοσοκομείων καταγγέλλουν οι γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου