ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Τελικά η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των απεργών και με ανακοίνωση της έκανε γνωστό τις λεπτομέρειες αυτής της απόφασης...Δείτε...








 Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, μετά από σχετική Εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας των ιδιοκτητών και οδηγών ...
φορτηγών αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη, κηρύσσονται οι ανά τη χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.


Με την συγκεκριμένη απόφαση ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξουσιοδοτεί υπουργούς και νομάρχες να επιτάξουν τόσο τα οχήματα όσο και τους ιδιοκτήτες τους, αφού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η παρατεταμένη απεργία τους «ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη».
Τα ατομικά δελτία θα αρχίσουν να επιδίδονται στους απεργούς άμεσα, ώστε από την Πέμπτη να υπάρξει σταδιακή ομαλοποίηση στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.
Το παρασκήνιο της απόφασης της επιστράτευσης

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια μετά το ναυάγιο του διαλόγου ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες των φορτηγών. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου μετά το αδιέξοδο αυτό υπέγραψε την απόφαση για επιστράτευση το μεσημέρι, αλλά κράτησε την απόφασή του μήπως υπάρξει κάποια αλλαγή στάσης από τους απεργούς.

Τελικά, αυτή η αλλαγή στάσης από τους απεργούς δεν ήρθε ποτέ και το απόγευμα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για ανακοίνωση της επιστράτευσης των απεργών. Άλλωστε αυτή η κίνηση ήταν μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση δεχόταν έντονες πιέσεις από πολλούς κλάδους της αγοράς και του τουρισμού.

Νωρίτερα, άκαρπη ήταν η συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ με τον γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα. Οπως δήλωσε ο Πρόεδρός τους κ. Τζωρτζάτος, τους ζητήθηκε να λήξουν την απεργία και μετά να συζητήσουν, όμως όπως είπε αυτό δεν γίνεται.

'Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστράτευσης απάντησε οτι δεν θα ήταν σωστό η κυβέρνηση να καταφύγει σε ακραίες λύσεις. "Θα συνεδριάσουμε αλλά ήδη η απόφαση είναι ομόφωνη. Η απεργία συνεχίζεται", είπε χαρακτηριστικά.

O γ.γ. του υπ. Μεταφορών Χάρης Τσιόκας αμέσως μετά την συνάντηση είπε οτι ο διάλογος από την πλευρά της κυβέρνησης με τους απεργούς θα συνεχιστεί όμως δεν θα επιτρέψει να παραλύσει η χώρα.

Νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί από χθες το βράδυ και η απεργία που εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών στις διεθνείς μεταφορές που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου