ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ολυμπιακός: "Να είστε σίγουροι για το αύριο" δήλωσε ο Μαρινάκης - Κόκκαλης: "Ήταν η καλύτερη περίοδος της Ζωής μου"

Ο Κόκκαλης (αριστερά) παραδίδει την ΠΑΕ στον Μαρινάκη 






 Η ΠΑΕ Ολυμπιακός άλλαξε και επισήμως χέρια με τον Σωκράτη Κόκκαλη να δηλώνει ότι «μετά από 20 χρόνια, αποχωρώ», ενώ χαρακτήρισε αυτή την περίοδο ως «την ωραιότερη της ζωής μου». Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης συγκινημένος τόνισε ότι «οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι... σίγουροι για το αύριο της ομάδας» και προέτρεψε: «Πάμε όλοι μαζί για το πρωτάθλημα».
Ασφυκτικά γεμάτη από σχεδόν 200 άτομα ήταν η αίθουσα Αχιλλέας Γραμματικόπουλος του «Γ. Καραϊσκάκης», όπου έγινε η ομιλία των δύο ανδρών.

Ανάμεσά τους πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πρώην παράγοντες, βουλευτές και πολιτικοί από τον Πειραιά.
Το πρωί σήμερα ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βρέθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψαν τη συμφωνία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Στις 14:25 έφτασε στην αίθουσα ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σταύρος Νταϊφάς, ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Η συνέντευξη Τύπου άρχισε με μικρή καθυστέρηση και πρώτος πήρε τον λόγο ο Σωκράτης Κόκκαλης:

Σωκράτης Κόκκαλης:

«Αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι μια ιστορική και συγκινητική μέρα, για εμένα, τους συνεργάτες μου και τον Ολυμπιακό.

Είναι μια μέρα που αποφασίστηκε ο ΟΣΦΠ να συνεχίσει δυνατά την πορεία του στο μέλλον, μετά από 20 χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα, αποχωρώ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον φίλο μου Γιάννη Ιωαννίδη, γιατί ήταν ο πρώτος που με έπεισε να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό, όταν αναλάβαμε μαζί το μπάσκετ.

Εν συνεχεία μπήκαμε στο ποδόσφαιρο μαζί με τον κ. Νταϊφά και άλλους επτά για να σώσουμε τον Ολυμπιακό, που κινδύνεψε να εξαγοραστεί από τον αιώνιο αντίπαλο.

Ήταν η ωραιότερη, γεμάτη συγκινήσεις περίοδος της ζωής μου. Μπήκα μόνο με την αγάπη που είχα. Διοίκησα τον Ολυμπιακό με ένα τρόπο που αρκετός κόσμος μου έκανε κριτική.

Πιστεύω όμως πως τελικά έφερα τον Ολυμπιακό σε μια θέση που του αξίζει, στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσον αφορά την μετακίνηση των μετοχών μου στους Αγγελόπουλους ήταν σωστή κίνηση.

Ό,τι κάνω είναι για το καλό του Ολυμπιακού. Δεν μπορούσα να μείνω για πάντα στον Ολυμπιακό και την ομάδα δεν θα την έδινα τυχαία σε όποιον και όποιον.

Γνωρίζω τον Βαγγέλη Μαρινάκη από μικρό παιδί και τον θυμάμαι από τότε που ήταν παιδάκι και ερχόταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον πατέρα του.

Αποφάσισα να δώσω την ομάδα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί είμαι βέβαιος πως θα δώσει τα πάντα για να είναι πάντα ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστής και μόνιμος πρωταθλητής, αν και είναι δύσκολο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους της ομάδας, τους παράγοντες, τους αθλητές του συλλόγου, όπου συνεργαστήκαμε μαζί. Δέχτηκα και έντονη κριτική αλλά την καταλαβαίνω, γιατί το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαϊκό άθλημα.

Θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στον Ολυμπιακό και θα βρίσκομαι στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Ολυμπιακός έχει εκατομμύρια φιλάθλους και εκείνο που χρειάζεται είναι όχι μια παθητική συμπαράσταση στην ομάδα, αλλά μια περισσότερη ενεργή συμπαράσταση από τον κόσμο. Εγώ θα μείνω όσο χρειάζεται δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι και η καλύτερη αυτή τη στιγμή. Τα προβλήματα τα οικονομικά αναμένεται να έχουν επιπτώσεις και στον χώρο του ποδοσφαίρου. Οι τιμωρίες για θέματα βίας είναι πολύ μεγάλες και για αυτό που ζητάω από όλους σας είναι να σταματήσουν τα επεισόδια, γιατί θεωρώ πως όσοι τα δημιουργούν δεν αγαπούν τον Ολυμπιακό.

Ξέρω πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον κύριο Μαρινάκη και θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Αλλά για να τα καταφέρεις χρειάζεται και "τρέλα". Στον Ολυμπιακό αν θέλεις να προσφέρεις, χρειάζονται και θυσίες και ο μόνος που τις έκανε είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον οποίο ευχαριστώ πολύ».

Βαγγέλης Μαρινάκης:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα. Η αγωνία των φιλάθλων ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα για να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τον κύριο Κόκκαλη για όσα πρόσφερε. Στόχος μας να φτάσουμε στην κορυφή. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως όλοι οι Ολυμπιακοί θα πρέπει να νιώθουν σίγουροι για το αύριο.

Να είστε αισιόδοξοι για το μέλλον, είμαστε ενωμένοι είμαστε δυνατοί, είμαστε Ολυμπιακοί, αγαπάμε την ομάδα μας και μόνο. Ευχαριστώ τον κύριο Νταϊφά γιατί μέσω εκείνου ήταν η πρώτη μου επαφή με την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο μας πάθος. Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος για τα όσα είχα ζήσει με την ομάδα. Θέλω να μεταφέρω την αγάπη μου για το σύλλογο, την οποία μου τη μετέφερε ο πατέρας μου, ο Μιλιτιάδης, στα νέα παιδιά.

Παίρνω το ρίσκο να προσφέρω πολλά χρήματα ώστε ο Ολυμπιακός να έχει επιτυχίες. Ζητάω από τον κόσμο δυο πράγματα. Το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» να γεμίζει, και ο καθένας από τους φιλάθλους να έχει στο σπίτι του από μια φανέλα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι πάνω από κόμματα. Φιλοδοξώ και το εννοώ να είμαι ο τελευταίος μέτοχος του Ολυμπιακού που θα κάνει μια τέτοια θυσία. Πρέπει ο Ολυμπιακός να στηριχτεί οικονομικά από τον κόσμο του, από την δυναμική του.

Έχω στόχο να γίνει ο Ολυμπιακός αυτάρκης. Δουλεύω από μικρός και ό,τι κατάφερα, το πέτυχα μόνος μου. Χρειάζεται ποδοσφαιρική χημεία και σωστό πλάνο για να πετύχεις. Σε αυτή τη περίοδο της κρίσης, θα πρέπει να ενισχύσουμε την ομάδα, χωρίς όμως προκλητικά ποσά.

Έχω ένα όραμα για τον Ολυμπιακό και η διάρκεια του είναι μακροχρόνια. Είμαι ρεαλιστής. Ποδόσφαιρο παίζουμε, το αποτέλεσμα μετράει. Ξέρω τι θέλετε. Το πρωτάθλημα και θα το πάρουμε,, να είστε σίγουροι. Έχουμε όμως μια πίεση χρόνου. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τους νεαρούς παίκτες μας.

Την ΠΑΕ θέλουμε να την στελεχώσουμε με κατάλληλα άτομα που αγαπάνε τον Ολυμπιακό. Δεν θα δεχτώ καταστάσεις του παρελθόντος, άτομα τα οποία θέλησαν να εκμεταλλευτούν χρήματα. Καταδικάζω τα επεισόδια και τις καταστάσεις βίας. Είναι ντροπή να πληρώνουμε πρόστιμα, και να παίζουμε «κεκλεισμένων». Λέμε ναι στους συνδέσμους, αλλά είμαστε υπέρ και στην ασφάλεια του γηπέδου.

Στη νέα εποχή θα ζητήσουμε ισονομία σε όλα, στη Σούπερ Λίγκα, στην ΕΠΟ και θεωρώ αυτονόητο το 50-50. Έχουμε όρεξη για την δουλειά, πάμε για μεταγραφές ουσίας. Πάμε όλοι μαζί, δεν περισσεύει κανείς, πάμε για πρωτάθλημα ξανά».

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για τα χρήματα της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε: «Τα 50 εκ. ευρώ τα βάζω μόνος μου. Ο κύριος Λαυρεντιάδης αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην αύξηση του ΜΚ. Ο Ολυμπιακός θα πάει μπροστά, αυτό έχει σημασία όμως».

Για το αν ο Μαρινάκης είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει την ΠΑΕ και γιατί δεν συμφώνησε πέρσι μαζί του που είχε γίνει πάλι πρόταση, ο Σωκράτης Κόκκαλης είπε: «Ο κ.Μαρινάκης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει την ΠΑΕ. Το τι έγινε πέρσι ανήκει στο παρελθόν».

Ο Σωκράτης Κόκκαλης αναφερόμενος στο τι αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό, τόνισε: «Έχω αποκομίσει πάρα πολλά από τον Ολυμπιακό, ήταν μια έντονη περίοδος της ζωής μου. Όχι μόνο για μένα αλλά και για την οικογένεια μου.

»Όταν κερδίζει ο Ολυμπιακός είμαστε χαρούμενοι, όταν χάνουμε είμαστε για θάνατο. Θυμάμαι τον τελικό του '94 στο μπάσκετ. Με εκείνο το τρίποντο του Τόμπσον, ήμασταν όλοι έτοιμοι να πεθάνουμε. Πέρασα μια πάρα πολύ ωραία περίοδο. Ήμουν φίλαθλος, έγιναν πρόεδρος, θα ξαναγίνω φίλαθλος του Ολυμπιακού».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι «για τη διαιτησία αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε με 50-50», ενώ αναφερόμενος στην ενίσχυση της ομάδας, προσέθεσε ότι «για τις μεταγραφές δεν θα βιαστούμε, ούτε θα πιεστούμε. Ότι γίνει αμέσως θα ανακοινωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου