ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μετατάξεις στους ΟΤΑ, περικοπές στον ΟΣΕ και αποκρατικοποιήσεις...


 




 Στον απόηχο της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση προχωρά σε υποχρεωτικές μετατάξεις χιλιάδων υπαλλήλων της Αυτοδιοίκησης ενώ η τρόικα ζητά απολύσεις στο πλαίσιο εξυγίανσης του ΟΣΕ. Αύριο θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις. Απολύσεις ζητά η τρόικα στον ΟΣΕ...
Χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση 2.000 εργαζομένων μέχρι τις αρχές του 2011 θέτει η τρόικα στον ΟΣΕ. Ο υπουργός Υποδομών τόνισε χθες ότι δεν πρόκειται να δεχθεί απολύσεις στον Οργανισμό αλλά τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει και οι ίδιοι να γνωρίζουν ότι κάτι θα χάσουν.

Σήμερα, στον ΟΣΕ εργάζονται 6.000 περίπου άτομα, έναντι 7.000 το 2008 (παρατηρήθηκε εντός του 2010 μεγάλο κύμα αποχωρήσεων μέσω συνταξιοδότησης). Κάθε χρόνο αναμένεται πλέον η συνταξιοδότηση περίπου 300-500 ατόμων.

Οι αποχωρήσεις αυτές όμως δεν επαρκούν για τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας στον Οργανισμό που ζητούν οι Βρυξέλλες και έτσι το υπουργείο, εκτός από την υποχρεωτική αποχώρηση όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, προσανατολίζεται και στις μετατάξεις στον δημόσιο τομέα.

Ακόμα, εξετάζονται και μετακινήσεις εντός του Οργανισμού, καθώς κάποιες υπηρεσίες έχουν ελλείψεις προσωπικού και οι μετακινήσεις θα βοηθήσουν στον περιορισμό της υπερωριακής εργασίας η οποία κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Υποχρεωτικές μετατάξεις στους ΟΤΑ
Όσο αφορά στους δήμους και τις νομαρχίες, περίπου 30.000 άτομα θα πρέπει να στελεχώσουν άμεσα τις νέες υπηρεσίες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Στη Βουλή έχει προωθηθεί ρύθμιση ώστε να γίνονται μετατάξεις ακόμα και την προεκλογική περίοδο και το εγχείρημα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Στο κάλεσμα του υπουργείου Εσωτερικών για εθελούσιες μετατάξεις ανταποκρίθηκαν μόλις 1.648 υπάλληλοι, σε σύνολο 13.000 υπαλλήλων (2.500 από τις νομαρχίες και 10.500 από τις περιφέρειες). Η εκτίμηση του υφυπουργού Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου για τη χαμηλή προσέλευση των υπαλλήλων στις εθελοντικές μετατάξεις είναι ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση των εργαζομένων. Το υπουργείο πάντως τονίζει ότι οι μεταταγόμενοι δεν θα έχουν ασφαλιστικές ή άλλες συνέπειες.

Το υπουργείο Εσωτερικών μετά τη λήξη της προθεσμίας για εθελοντικές μετατάξεις, κάλεσε τους περιφερειάρχες να εκδώσουν έως τις 8 Αυγούστου τις διαπιστωτικές πράξεις για την τοποθέτηση του προσωπικού στις νέες θέσεις.

Οι μετατάξεις αφορούν περισσότερο τους υπαλλήλους των περιφερειών και των υπό κατάργηση νομαρχιών αλλά και ένα μέρος των υπαλλήλων των δήμων που μετά τον «Καλλικράτη» θα πάψουν να υφίστανται. Η επιλογή θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια όπως η συνάφεια του κλάδου και της ειδικότητας του υπαλλήλου, τα καθήκοντα που έχει ασκήσει ώστε να τοποθετηθούν σε αντίστοιχες θέσεις κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας που θα είναι προσωποπαγείς.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου