ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...







Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψηφίστηκε στο σύνολο και επί των άρθρων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Η Ομοσπονδία μας, όπως γνωρίζετε, από την πρώτη στιγμή έδωσε πολλές μάχες που... κορυφώθηκαν με την πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη (14-7-2010) το απόγευμα. Με σοβαρότητα και λαμβάνοντας υπόψιν τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει ο τόπος, καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων – επικίνδυνων συνθηκών εργασίας μας και την αναμενόμενη από την Πολιτεία κατανόηση του δίκαιου των αιτημάτων μας.
Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η επιβολή του γνωστού «Μνημονίου», ως γενική αρχή, επέφερε την 40ετία ως προϋπόθεση θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, πράγμα αδιανόητο για τους ένστολους.
Αυτό υπερτονίστηκε στους αρμόδιους Υπουργούς, σε όλους τους βουλευτές, στα κόμματα με τα οποία συναντηθήκαμε την τελευταία στιγμή, αλλά και στην ίδια την κοινωνία, που αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί ο αστυνομικός να είναι αποτελεσματικός, υπηρετώντας τα ίδια όπως ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών μετά από εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αποδέχθηκε σημαντικές βελτιώσεις της αρχικής τροπολογίας με βάση τις προτάσεις μας.
Ειδικότερα, οι βελτιώσεις αναφέρονται:

- ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ λόγω της ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ 6ης ή 7ης ΜΕΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, η οποία έτσι κατοχυρώνεται ως μάχιμη (2.320 ευρώ για όλους ανεξαρτήτως ετών υπηρεσίας και βαθμού) οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό εισφορών 20 % της καταβαλλόμενης αμοιβής για την πέραν του πενθημέρου εργασία.

-Δυνατότητα επιπλέον εξαγοράς μιας ΤΡΙΕΤΙΑΣ (πλασματικής) για όσους δεν συμπληρώνουν σαράντα έτη ασφαλιστικής, συντάξιμης υπηρεσίας, για τους συναδέλφους που έχουν καταταγεί μέχρι την 31-12-1995 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από την 1-1-2015 και μετά (Η Ομοσπονδία ζήτησε τούτο να ισχύει και για όλους τους εισαχθέντες με μεγάλη ηλικία, ανεξάρτητα του έτους κατάταξης).

Επίσης, επισημαίνουμε την μεταβατική περίοδο προσαρμογής στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς. Ήτοι:
Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1/1/2011 έως και 31/12/2014, αυξάνεται τμηματικά η υποχρεωτική παραμονή στο σώμα, κατά 1,5 χρόνο επιπλέον της 25ετίας για κάθε χρόνο μέχρι και το έτος 2014.
Δηλαδή, θεμελίωση δικαιώματος

- έτος 2011 συν 1,5 έτος υποχρεωτικής παραμονής πλέον της 25ετίας (24 έτη – 6 μήνες+1 μέρα)
- έτος 2012 συν 3 χρόνια υποχρεωτικής παραμονής πλέον της 25ετίας(24 έτη –6 μήνες + 1 μέρα)
- έτος 2013 συν 4,5 χρόνια υποχρεωτικής παραμονής πλέον της 25ετίας(24 έτη–6 μήνες+1 μέρα)
- έτος 2014 συν 6 χρόνια υποχρεωτικής παραμονής πλέον της 25ετίας(24 έτη–6 μήνες+1 μέρα)

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΥ – ΕΠΥ αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας για όσους μετά την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις αυτές κατατάχθηκαν στα Σώματα Ασφαλείας ή το Πυροσβεστικό Σώμα ή διορίστηκαν στο Δημόσιο.

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ στο εξής το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας, κατά 30% έως το 2014 και κατά 50% στη συνέχεια.

Οι ΝΕΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, που κατατάσσονται σε ηλικία 18 ετών θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης με 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και σε ηλικία 53 ετών.

Τονίζουμε ότι τα όρια αποστρατείας πλέον είναι η 35ετής πραγματική υπηρεσία ή το 60 έτος της ηλικίας (έτος γενικής αποστρατείας).

Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι συνταξιοδοτικά δικαιώματα αστυνομικών που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι 31/12/2010, δεν θίγονται από την παραμονή τους στην υπηρεσία.

Συνάδελφοι,
Έχουμε τονίσει ότι η φιλοσοφία του νέου νόμου, με την ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΙΚΑ και ειδικότερα των προσλαμβανόμενων από το 2011 αστυνομικών, δημιουργεί νέα δεδομένα και απαιτεί εγρήγορση για να προλάβουμε τυχόν νέους αιφνιδιασμούς και δυσμενείς για όλους εξελίξεις. Η διασφάλιση του λειτουργήματός μας δεν είναι υπόθεση μόνο της Ομοσπονδίας, αλλά όλων μας. Με βάση τις αποφάσεις και τις «κόκκινες γραμμές» άμυνας που έθεσε το 20ο μας Πανελλαδικό Συνέδριο, σώσαμε ό,τι ήταν δυνατόν να γίνει μέσα σ’ αυτό το ισοπεδωτικό γενικό πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Με τον αγώνα μας διασφαλίζουμε το μέλλον μας



Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου