ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Το ψυχογράφημα της "ΣΕΧΤΑ"...

http://2.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TEuqvfVX-nI/AAAAAAABI4c/lXObKAthsBA/s1600/s10.jpg





Ως «εξτρεμιστές των εξτρεμιστών», οπαδοί του Ρώσου φανατικού Σεργκέι Νετσάγιεφ περιγράφονται τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» σε απόρρητη έκθεση που τον Ιούλιο του 2009 συνέταξαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σε συνεργασία με στελέχη ξένων υπηρεσιών Ασφαλείας. Αξιολογώντας τη δράση και ...το περιεχόμενο των προκηρύξεων της οργάνωσης, η «Σέχτα» χαρακτηρίζεται στην έκθεση που έχει στη διάθεσή της η «Κ», ως η πρώτη Ελληνική οργάνωση που είναι αμιγώς μηδενιστική. Η οργάνωση, σημειώνουν στελέχη των διωκτικών αρχών, δεν ενδιαφέρεται για την επαναστατική προοπτική όπως ο «Επαναστατικός Αγώνας» ή η «17Ν».
Αντίθετα, γράφουν στις προκηρύξεις τους ότι «οι παράνομες επαναστατικές οργανώσεις δεν είναι εργαλεία για τον κόσμο του μέλλοντος, αλλά πρόταση ζωής για το σήμερα». Ο συντάκτης των κειμένων περιγράφεται ως άτομο ηλικίας άνω των 40 ετών με μεγαλοαστική καταγωγή και σεβασμό για τη μεγαλοαστική τάξη. «Υιοθετεί την τρομοκρατία για να αντιδράσει σε αυτό που ο ίδιος καταγγέλλει: ότι η κοινωνία έπιασε πάτο», γράφουν οι αναλυτές του αντιτρομοκρατικού επιτελείου. Στην προκήρυξη που ακολούθησε τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα (Ιούνιος του 2009) η «Σέχτα Επαναστατών» έγραφε ότι «μόνο η μεγαλοαστική τάξη έχει συνείδηση του εαυτού της και των συμφερόντων της» και παρομοίαζε μικροαστούς και προλεταριάτο με «πρόθυμους δούλους που έχουν ως φιλοδοξία να μοιάσουν στους αφέντες τους». Σε άλλο σημείο της απόρρητης έκθεσης, ο συντάκτης των προκηρύξεων περιγράφεται ως «διανοούμενος αστός» που έχει αυτοεξορισθεί από την κοινωνία. «Υπάρχει ένα στοιχείο ψυχολογικής ανισορροπίας. Βιώνει με πολύ δραματικό τρόπο την απογοήτευση, την απέχθεια για τα όσα συμβαίνουν γύρω του.
Γι' αυτό προχώρησε σε συμμαχία με το αντάρτικο πόλης». «Δίπλα στη χωματερή των εμπορευμάτων του καπιταλισμού παράγεται η απελπισία. Μια οργισμένη απελπισία ανθρώπων αποφασισμένων να απορρίψουν τα σκουπίδια της σύγχρονης κοινωνίας», έγραφε η οργάνωση για να επιχειρηματολογήσει πάνω στην επιλογή να δολοφονήσει με 24 σφαίρες τον υπαρχιφύλακα Νεκτάριο Σάββα. Οι αναλυτές εμπλουτίζουν το ψυχογράφημα του συντάκτη, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι «έχει μια αδυναμία. Μάλλον δεν μπορεί να εκτελέσει. Του αρέσει αλλά δεν μπορεί να το πράξει». Σε άλλο σημείο υποστηρίζουν ότι «σίγουρα έχει γράψει σε περιοδικά του αναρχικού χώρου και επομένως η προσεκτική έρευνα στα περιοδικά θα έδινε σημαντικά στοιχεία». Στο εσωτερικό της οργάνωσης οι αναλυτές διακρίνουν δύο συνιστώσες: τους ριζοσπαστικοποιημένους ποινικούς και τους ακραίους αντιεξουσιαστές. Για τη συμμετοχή ποινικών οι αξιωματικοί στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι «υπάρχει παράδοση στρατολόγησης των ποινικών απ' όλα τα αριστερά κινήματα».
Επισημαίνουν όμως ότι αντίθετα με το παρελθόν, στην περίπτωση της «Σέχτας» τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν αποκοπεί από το ποινικό τους παρελθόν. Η προσέγγιση παραπέμπει σε ομάδες Γάλλων Ιλλεγκαλιστών (αρχές 20ού αιώνα), όπως η «συμμορία Ζιλ Μπονό» στην οποία έκανε αναφορές στις προκηρύξεις της η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Κάποιες φράσεις όπως «η λίστα είναι μεγάλη κουφάλες» ή «θα της ξεριζώσουμε τη γλώσσα» ερμηνεύονται ως «παραχώρηση του συντάκτη προς τους ποινικούς και τους ακραίους αντιεξουσιαστές» με την επεξήγηση ότι «είτε αντιγράφει την φρασεολογία τους είτε τους αφήνει να προσθέτουν παραγράφους στο κείμενό του». Για το ίδιο θέμα, στην έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει φυλακή, αλλά μέσα από τα κείμενά του βγαίνει το μίσος των ποινικών της οργάνωσης για τον εγκλεισμό τους σε σωφρονιστικά καταστήματα. Παρατίθενται μάλιστα απόσπασμα προκήρυξης στο οποίο αναφέρεται ότι «η ζωή μας αξίζει κάτι καλύτερο από τους γρυλισμούς των ένστολων γουρουνιών, τις βρισιές των δεσμοφυλάκων και τις εισαγγελικές αγορεύσεις των δήμιων μας»...
Ρεπορτάζ : Γιάννης Σουλιώτης
(από την Καθημερινή της Κυριακής)

1 σχόλιο:

  1. ανακοινωσε το Σαββατο (24 Ιουλιου 2010) το μεσημερι, οτι θα δημοσιευσει, σε λιγες μερες, το θεμα με τον επιχειρηματια κ την αστυνομια (το θεμα βομβα του troktiko που ποτε δεν βγηκε στον αερα). Επισης εκανε μια δημοσιευση σχετικα με χρεη του Βαρδινογιαννη. Αυτην την στιγμη το apokalipsi-gr δεν ειναι προσπελασιμο...

    Θα Το Ψαχετε?
    Η θα το θαψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή