ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Το υπουργείο Οικονομικών εξαπολύει "σαφάρι"για έσοδα...

 http://img.pathfinder.gr/Media/i/4/4012/10773.jpg






 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επόμενο crash test της τρόικας στην εκτέλεση του τριετούς προγράμματος. Οι ελεγκτές καταφθάνουν στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου με τα εύσημα για τη μείωση του ελλείμματος κατά 46% και την περικοπή των δαπανών, αλλά και με ερωτήματα για τα "αγκάθια" που παραμένουν τα έσοδα, τα νοσοκομεία και τα... ασφαλιστικά ταμεία, οι ΔΕΚΟ και οι ΟΤΑ.Το υπουργείο Οικονομικών εξαπολύει "σαφάρι" προκειμένου να εισπράξει άλλα 31,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, καθώς από το στόχο των 55,12 δισ. έχουν εισπραχθεί στο εξάμηνο 23,79.
Πάνω από 10 δισ. ευρώ πρέπει να εισπραχθούν από το ΦΠΑ για να επιτευχθεί ο στόχος των 18,49 δισ. ευρώ που προβλέπει το μνημόνιο και μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν εισπραχθεί 8,39.Ο πρωθυπουργός, με συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα "Guardian", τονίζει ότι δεν είχε εικόνα για την δραματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η οικονομία πριν από τις εκλογές, ενώ εξομολογείται ότι αισθάνεται άσχημα που καλούνται να πληρώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι.
"Το πιο επώδυνο είναι ότι πρέπει -αναφέρει στην συνέντευξη ο Γ. Παπανδρέου- να πάρουμε μέτρα εναντίον ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κρίση, όμως πρέπει να παίρνεις σκληρές αποφάσεις στην πολιτική. Η επιλογή ήταν: "Χρεοκοπούμε ή παίρνουμε αυτά τα μέτρα; Χάνουμε τις συντάξεις ή διασώζουμε ό,τι μπορούμε;" Ήταν ζήτημα επιβίωσης: ή θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους ή θα χάναμε αυτή τη δυνατότητα".
Το υπουργείο Οικονομικών αισιοδοξεί ότι με τους νέους αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ, που "τρέχουν" από την 1η του μήνα θα εισπράξει επιπλέον 800 εκ. Ευρώ. Άλλα 500 εκ. ευρώ αναμένεται να είναι τα έσοδα από το ΕΤΑΚ του 2009, τα εκκαθαριστικά του οποίου αποστέλλονται αυτή την περίοδο, μαζί και με τα σημειώματα για την έκτακτη εισφορά σε περιουσίες άνω των 400.000 ευρώ, από όπου αναμένονται έσοδα 180 εκ. ευρώ.
Από την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 αναμένονται άλλα 680 εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Έθνος" ξεκαθαρίζει ότι τα πιο δύσκολα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί.
"Τα πιο δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα έχουν ήδη ληφθεί -τοονίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου- ενώ αυτά που έχουν προβλεφθεί για το 2011 θα περιληφθούν στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού το φθινόπωρο".
Στον προϋπολογισμό του 2011 προβλέπονται μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 4,8 δισ. αφορούν σε έσοδα από φόρους και 2,15 δισ. σε περικοπές δαπανών.
Περίπου 1 δισ. αναμένεται από την μετακίνηση από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό για το 30% των ειδών και υπηρεσιών, που σήμερα φορολογούνται με 11%. Άλλα 400 εκ. από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων τουλάχιστον κατά 25% μεσοσταθμικά, ενώ στα 600 εκ. ευρώ έχουν υπολογιστεί τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις.
Από την 1η Ιανουαρίου αυξάνεται πάλι ο φόρος στα είδη πολυτελείας, αυτοκίνητα, σκάφη, κοσμήματα, με εκτιμώμενα έσοδα 100 εκ. ευρώ, ενώ αυξάνεται η φορολόγηση των αμοιβών σε είδος και της χρονομίσθωσης αυτοκινήτων προκειμένου να εισπραχθούν 150 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου