ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Σκληρές ποινές προτείνει η EE για τα κράτη-μέλη που παραβιάζουν τους όρους του συμφώνου σταθερότητας...

http://nationalpride.files.wordpress.com/2010/01/eu-map.jpg 








Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να χάνουν την πρόσβασή τους σε κονδύλια της ΕΕ, και να τοποθετούν τις καταθέσεις τους στην Επιτροπή, στην περίπτωση που παραβαίνουν τους κανονισμούς που ισχύουν για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και δημόσια χρέη, σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν.Οι προτάσεις που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαική Επιτροπή με τον... τίτλο "A toolbox for stronger economic governance in Europe"προκρίνουν τη χρήση του προϋπολογισμού της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Αγροτικού Ταμείου Εγγυήσεων, δηλαδή του κοινοτικού εργαλείου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, όπως και του ταμείου για την αλιεία, ως εργαλείο για τη «διασφάλιση του σεβασμού του συμφώνου σταθερότητας.»

Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν ζητά, σε περίπτωση υπερβολικού ελλείμματος, την αναβολή ή την ανακατεύθυνση κεφαλαίων για πολυετή προγράμματα, κάτι που δε θα επηρεάσει αμέσως τις πληρωμές και θα δώσει χρονικό περιθώριο για συμμόρφωση.

Σε περίπτωση όμως μη συμμόρφωσης με τις υποδείξεις για μείωση του ελλείμματος, θα μπορούσε να «υπάρξει ακύρωση των δεσμεύσεων στον προϋπολογισμό και οριστική απώλεια των πληρωμών για το εν λόγω κράτος μέλος.»

Διευκρινίζεται πάντως πως οι τελικοί αποδέκτες (π.χ. οι αγρότες) δε θα επηρεάζονται, καθώς τα κράτη-μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν να καταβάλουν επιδοτήσεις, χωρίς όμως να τις λαμβάνουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Επίσης, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης τα οποία δεν παρουσιάζουν επαρκή πρόοδο στην δημοσιονομική τους εξυγίανση, μπορεί να απαιτηθεί να καταθέσουν εντόκως στην Ένωση ποσό κατάλληλου ύψους.

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως διατηρούνται οι κυρώσεις που προβλέπονται στη συνθήκη. Σύμφωνα με το άρθρο 126(11), σε σχέση με ένα κράτος που έχει παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες, το Συμβούλιο μπορεί:

- να απαιτήσει να δημοσιεύει το εν λόγω κράτος μέλος πρόσθετες πληροφορίες τις οποίες ορίζει το Συμβούλιο, προτού εκδώσει ομολογίες και χρεόγραφα,

- να καλέσει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναθεωρήσει την πολιτική δανεισμού που ασκεί έναντι του εν λόγω κράτους μέλους,

- να απαιτήσει από το εν λόγω κράτος μέλος να καταθέσει ατόκως στην Ένωση ποσό κατάλληλου ύψους, έως ότου, κατά τη γνώμη του Συμβουλίου, διορθωθεί το υπερβολικό έλλειμμα,

- να επιβάλει πρόστιμα εύλογου ύψους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου