ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Καναδοί αρχαιολόγοι εντόπισαν στο Μέρσι Μπέι του Μπανκς Άιλαντ το κουφάρι του φημισμένου πλοίου Investigator το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική πριν από 157 χρόνια...

Το θρυλικό Investigator σε απεικόνιση του 1851





Ο καπετάνιος του Investigator, Ρόμπερτ Μακλιούρ και οι τουλάχιστον 60 άνδρες του πληρώματος σώθηκαν όταν το πλοίο παγιδεύτηκε στους πάγους το 1853. Χρειάστηκε όμως να περιμένουν επί τρία χρόνια μέχρι να τους εντοπίσουν και να τους σώσουν.Το βρετανικό διασωστικό πλοίο αναζητούσε τα ...δυο θρυλικά πλοία του Βρετανού πλοιάρχου Τζον Φράνκλιν, "Τρόμος" και "Έρεβος", τα οποία είχαν αποπλεύσει το 1845 με σκοπό να εντοπίσουν το μυθικό Βορειοδυτικό Πέρασμα, το θαλάσσιο πέρασμα που θα ένωνε τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό δια μέσου των πάγων της Αρκτικής, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στη βάση τους.

Τα πλοία Έρεβος και Τρόμος δεν βρέθηκαν ποτέ. Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι ο Φράνκλιν προσπάθησε να οδηγήσει όσους από τους 130 άνδρες του επέζησαν και να περάσουν τους πάγους πεζή.

Ο θρύλος μάλιστα λέει ότι κάποιοι ναυτικοί για να επιβιώσουν κατέφυγαν στον κανιβαλισμό και έφαγαν τους νεκρούς συντρόφους τους.

Έως και πρόσφατα, μέχρι να συμβούν οι κλιματολογικές αλλαγές, το πέρασμα δεν ήταν πλωτό όμως ακόμη και σήμερα ανοίγει σπανίως.

Χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικές συσκευές οι επιστήμονες βρήκαν σε διάστημα 15 λεπτά το σκαρί και τις σορούς τριών ναυτικών σε βάθος μόλις 11 μέτρων στο Μέρσι Μπέι του Μπανκς Άιλαντ. 
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου