ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΡΩΣΙΑ: Πελάτες με αναστολές στα... sex shops - Δύο δεκαετίες μετά το τέλος της επιβεβλημένης σεμνοτυφίας οι Μοσχοβίτες δεν μπορούν ακόμη να εξοικειωθούν με τα ερωτικά βοηθήματα...

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=15237290&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000








Δίπλα στην ημίγυμνη κοπέλα που χορεύει κλεισμένη σε κελί και στην τραβεστί πάνω στα ψηλοτάκουνα η Ξένια Μπορίσοβα προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των περαστικών. Το εμπόρευμά της είναι τυλιγμένο σε φανταχτερές συσκευασίες και συνοδεύεται από πολύχρωμες οδηγίες χρήσης. Αλλά ακόμη και έπειτα από πέντε χρόνια στο... επάγγελμα δύσκολα προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου. Τα ερωτικά παιχνίδια είναι μια δύσκολη αγορά στη Ρωσία.

«Προσπαθούμε να διαφωτίσουμε τους πελάτες μας» λέει η Μπορίσοβα, προμηθεύτρια σεξουαλικών βοηθημάτων γερμανικής προέλευσης στη Ρωσία. «Κανείς δεν γνωρίζει τι, γιατί και πώς» λέει.

Δύο δεκαετίες αφότου η επιβεβλημένη από την ΕΣΣΔ σεμνοτυφία έλαβε τέλος με την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού οι Ρώσοι δεν μπορούν ακόμη να εξοικειωθούν με τα ερωτικά βοηθήματα που έρχονται από την Ευρώπη. Παρά τη λεγόμενη έκρηξη της «ακολασίας» στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν η πορνογραφία και η πορνεία κατέκλυσαν τη χώρα, «σεξουαλική επανάσταση» δεν έζησαν ποτέ οι σύγχρονοι Ρώσοι.

Τα ερωτικά υπονοούμενα είναι συνηθισμένα στην τηλεόραση και στα περιοδικά με τις ιλουστρασιόν σελίδες, και πολλές νεαρές γυναίκες κυκλοφορούν προκλητικά ντυμένες στους δρόμους. « Στην κρεβατοκάμαρα όμωςη φαντασία απουσιάζει εντελώς » λέει η Μπορίσοβα.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ερωτική κουλτούρα» συμφωνεί η Ναντέζντα Ντοβγκάλ , εκ των διοργανωτών του πρώτου συνεδρίου των sex shops στη Μόσχα. «Ο κόσμος ντρέπεται πολύ ακόμα» λέει. «Η ντροπή είναι κληρονομιά που άφησε πίσω της η σοβιετική εποχή. Οι κομμουνιστές προσπαθούσαν να κουκουλώσουν όλες τις κουβέντες γύρω από το σεξ κάνοντας τη δημόσια ζωή τελείως ουδέτερη. Η έλλειψη προσωπικού χώρου, ιδιαίτερα στα διαμερίσματα των μεγάλων πόλεων, περιόρισε τις ερωτικές συνευρέσεις ακόμη περισσότερο».

«Δεν υπάρχει σεξ στην ΕΣΣΔ» ήταν ένα σατιρικό σλόγκαν της εποχής της περεστρόικα. «Πάντα κάναμε σεξ, αλλά δεν μιλούσαμε γι΄ αυτό» λέει η Γέλενα Κάνγκα, παρουσιάστρια του πρώτου τοκ σόου για το σεξ τη δεκαετία του ΄90 στη Ρωσία.

O ταν ξεκίνησε την εκπομπή της, η οποία ασχολήθηκε ανοιχτά με το ΑΙDS, την ομοφυλοφιλία και τη σεξουαλική παρενόχληση, «ήταν σαν να έσκασε βόμβα» .

Τα τελευταία 10 χρόνια τα sex shops στη Μόσχα έχουν αυξηθεί σε 150 από 5, αλλά οι πελάτες εξακολουθούν να είναι διστακτικοί.

« Οι άνθρωποι είναι πάντα φορείς της συγκεκριμένης κουλτούρας της εποχής τους. Οι σημερινοί Μοσχοβίτες είναι τελείως διαφορετικοί, δεν έχουν τις προκαταλήψεις που είχαν οι γονείς τους. Η ιδέα που έχουν για το σεξ αλλάζει χάρη σε αυτά τα μαγαζιά » λέει ο ρώσος σεξολόγος Σεργκέι Αγκάρκοφ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου