ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

«Tώρα βρισκόμαστε σε έναν ομαλοποιημένο δρόμο» δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου στον Guardian

Ο  πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου




Μήνυμα αισιοδοξίας ότι τα επώδυνα μέτρα που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση έχουν αποτέλεσμα και πλέον «βρισκόμαστε σε έναν ομαλοποιημένο δρόμο» εξέφρασε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Βρετανική εφημερίδα Guardian ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Η συνέντευξη με τίτλο:.. «Η αναζωογόνηση της Ελλάδας είναι ένα ολύμπιο έργο για τον πρωθυπουργό Παπανδρέου» δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

«Διαχειριζόμαστε την κρίση μέρα με την ημέρα», δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός στη βρετανική εφημερίδα. «Γνωρίζαμε ότι είχαμε μεγάλο χρέος και υψηλό έλλειμμα με μεγάλες ανισότητες, υψηλή ανεργία και αρνητική ανάπτυξη (...) αλλά δεν είχαμε ιδέα για το βάθος και το εύρος των προβλημάτων ή για την έλλειψη καλής, διαφανούς, δημοκρατικής διακυβέρνησης. Όταν διαπιστώσαμε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ήταν τόσο υψηλό, θέλαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς», επισήμανε ο κύριος Παπανδρέου.

«Φυσικά αισθάνομαι πολύ άσχημα που αναγκαστήκαμε να λάβουμε αυτά τα μέτρα και που η δημοσιονομική μας αυτονομία βρίσκεται υπό την εποπτεία της λεγόμενης τρόικας. Δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση» τόνισε.

«Το πιο επώδυνο είναι ότι πρέπει να πάρουμε μέτρα εναντίον ανθρώπων που δεν ευθύνονται για την κρίση (...), όμως πρέπει να παίρνεις σκληρές αποφάσεις στην πολιτική. Μπορεί να σκέφτεσαι θεωρητικά για τις επιλογές που έχεις, όμως στην πραγματιότητα είναι συγκεκριμένες. Η επιλογή ήταν: "Χρεοκοπούμε ή παίρνουμε αυτά τα μέτρα; Χάνουμε τις συντάξεις ή διασώζουμε ό,τι μπορούμε;" (...) Ηταν ένα ερώτημα υπαρξιακό: ή θα μπορούσαμε να πληρώσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους ή θα χάναμε αυτή τη δυνατότητα», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Η ελπίδα μου είναι ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα ίσως στην πιο διαφανή χώρα του κόσμου, δημοσιεύοντας τα πάντα στο διαδίκτυο», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως θα προχωρήσει στην αλλαγή «νοοτροπίας» της Ελλάδας προς το καλύτερο μέσω των πολιτικών του, οποιοδήποτε κι αν είναι το πολιτικό κόστος.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στη συνέντευξή του στο Guardian ότι η επανεκλογή δεν είναι ο στόχος του και σημείωσε: «Για όσο διάστημα αισθάνομαι ότι κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και δίκαιο για τη χώρα μου, για τον ελληνικό λαό, αυτό είναι αρκετό για εμένα. Η διάσωση της Ελλάδας από την κρίση ήταν το πρώτο θέμα στην ατζέντα. Τώρα βρισκόμαστε σε έναν πολύ ομαλοποιημένο δρόμο», κατέληξε στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου