ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Φυγόδικος Τουρκοκύπριος μεγιστάνας επιστρέφει μετά από 17 χρόνια ως... VIP στη Βρετανία


Ο Ασίλ Ναντίρ με τη σύζυγό του Νούρα μετά την επιστροφή του στη Βρετανία 






«Ο πολύ χαϊδεμένος φυγόδικος» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Daily Mail και αναφέρεται στη VIP μεταχείριση που είχε κατά την επιστροφή του στο Λονδίνο ο φυγόδικος Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Ασίλ Ναντίρ. Ο μεγιστάνας της Polly Peck διέφυγε πριν 17 χρόνια στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο για να μη...
λογοδοτήσει στη βρετανική Δικαιοσύνη για οικονομικά εγκλήματα.
Ο Ασίλ Ναντίρ αντιμετώπιζε κατηγορίες για 66 αδικήματα, στο πλαίσιο του οικονομικού εγκλήματος, η σοβαρότερη μάλιστα κατηγορία ήταν για κατάχρηση ύψους 36 εκατ. στερλινών.
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, όταν ο Τουρκοκύπριος φυγάς έφθασε στο αεροδρόμιο του Λούτον, δεν υπήρχε κανένας από τις βρετανικές Αρχές για να τον συλλάβει ή να έχει κάποια επαφή μαζί του.
Αντίθετα, όπως συμβαίνει με τους επίσημους επισκέπτες απέφυγε να περάσει από τον έλεγχο των διαβατηρίων και αυτοκίνητα της βρετανικής αστυνομίας τον συνόδευσαν στο πολυτελέστατο διαμέρισμα, το οποίο έχει νοικιάσει στην ακριβή περιοχή Μέιφερ, αντί 20.000 λιρών τον μήνα.

Ο Ασίλ Ναντίρ, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Νούρα, 26 ετών, ο ίδιος είναι ηλικίας 69 ετών, θα κυκλοφορεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 250.000 λίρες και θα φοράει ηλεκτρονικό βραχιόλι για να εντοπίζονται οι κινήσεις του.
Οι νομικοί κύκλοι αμφιβάλλουν εάν ο Τουρκοκύπριος φυγόδικος θα αντιμετωπίσει ποτέ την αγγλική Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι πολλά σημαντικά έγγραφα που αφορούν την υπόθεσή του έχουν χαθεί και θα είναι δύσκολο να υποστηριχτούν σήμερα στα δικαστήρια οι κατηγορίες που ο Ασίλ Ναντίρ αντιμετώπιζε πριν από 17 χρόνια.
Κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας της Μάργκαρετ Θάτσερ ο Ναντίρ ήταν χρηματοδότης του Συντηρητικού κόμματος -επίσημα το είχε χρηματοδοτήσει με 500.000 λίρες.
Στις δηλώσεις, μάλιστα, που έκανε κατά την άφιξή του την Πέμπτη στο Λονδίνο αναφέρθηκε στις σχέσεις που είχε με το Συντηρητικό κόμμα, και επανέλαβε ότι οι «πόρτες του είναι πάλι ανοικτές για να βοηθήσει οικονομικά το Συντηρητικό Κόμμα».
Στα 17 χρόνια της παραμονής του στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ο Ασίλ Ναντίρ ανέπτυξε μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα: δημιούργησε όμιλο επιχειρήσεων με αντικείμενο τα μέσα ενημέρωσης, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο Τουρκοκύπριος φυγόδικος δημιούργησε μεγάλο όνομα στην αγγλική οικονομική αγορά όταν η εταιρεία του Polly Peck, με αξία ένα δισ. επτακόσια εκατ. λίρες, ήταν στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Στη συνέχεια, όμως, κατέρρευσε και η Αρχή Οικονομικού Εγκλήματος της Αγγλίας ερεύνησε την υπόθεση και κατηγόρησε τον Ασίλ Ναντίρ ότι είχε αφαιρέσει παράνομα από την εταιρεία του συνολικά ποσό 200 εκατ. λίρες και το διοχέτευσε σε λογαριασμούς του στην Κύπρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου