Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Οι Blοggers απαντούν: Διαδίκτυο και ανωνυμία: To Piazza Del Popolo στο tvxs.gr...


 





1. Διατυπώθηκαν τελευταία διάφορες απόψεις που περιγράφουν μια ζοφερή εικόνα για την blogόσφαιρα (ή ένα μέρος της) στην Ελλάδα. Συμμερίζεστε τις απόψεις αυτές και, αν ναι, πού αποδίδετε την κατάσταση; Κατηγορηματικά όχι! Η συντριπτική πλειοψηφία της μπλογκόσφαιρας είναι αγνή και ποτέ δεν είχε στο πίσω...
μέρος του μυαλού της να γίνει «γνωστή» μ’ αυτόν τον τρόπο. Οι απόψεις που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό και στοχοποιούν τα blogs, είναι κατά κόρον απόψεις ανθρώπων των ΜΜΕ, που βλέπουν να χάνουν την «πίτα της ενημέρωσης», είτε γιατί συνάδελφοι τους έχουν εισρεύσει στην μπλογκόσφαιρα, είτε γιατί ο Έλληνας πλέον άρχισε να εμπιστεύεται για την ενημέρωση του το ίντερνετ και τα μπλογκς! Από την άλλη υπάρχουν και οι πολιτικοί, οι οποίοι αποκτούν ακόμα μία σχέση με τους «δημοσιογράφους – μπλόγκερς» (εκτός απ’ αυτήν που είχαν με τους ανθρώπους των media), η οποία φαίνεται να τους έχει «κουράσει» και να μην την θέλουν. Οι Έλληνες μπλόγκερς δεν εκπροσωπούν συμφέροντα, αντιθέτως με τα συμφέροντα τα οποία προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους μπλόγκερς και το μπλόγκινγκ! Πάντως πιστεύουμε ότι μεγάλος ντόρος γίνεται, καθώς οι Έλληνες είμαστε ακόμα σε βρεφική διαδικτυακή ηλικία! Μόλις ενηλικιωθούμε και ελπίζω γρήγορα, θα δούμε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά…

2. Μια από τις προτάσεις που διατυπώθηκαν για την βελτίωση της κατάστασης είναι η συμφωνία γύρω από ένα κώδικα "δεοντολογίας" πάνω στο τρίπτυχο ελευθερία δημοσιεύσεων- διαφάνεια- επωνυμία. Πιστεύετε ότι θα βοηθούσε και συμφωνείτε με το τρίπτυχο; Και πάλι όχι! Στο διαδίκτυο και κατ’ επέκταση στο μπλόγκινγκ δεν μπορούν να μπούνε κανόνες. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα είχε χαθεί όλη η γοητεία που υπάρχει, ενώ παράλληλα θα υπάρξει εξίσωση ενός απλού μπλογκ μ’ ένα μεγάλο παραδοσιακό μέσο ενημέρωσης. Ο συγκεκριμένος κώδικας «δεοντολογίας» όχι μόνο δεν θα βοηθούσε σε τίποτα, αλλά θα προκαλούσε … και τα γέλια όσων μας παρακολουθούσαν εκτός Ελλάδας!

3. Πιστεύετε ότι υπάρχουν περιπτώσεις (όπως η παραβίαση νόμου) στις οποίες θα πρέπει να αίρεται η ανωνυμία; Ο υπάρχον νόμος είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρος και σωστός!!! Άρση της ανωνυμίας για μπλόγκς τα οποία είναι σε .com και υπάγονται στην Αμερικάνικη νομοθεσία όπως τα μπλόγκς της Google (Blogspot), γίνεται αποκλειστικά και μόνο για κακουργηματικές πράξεις, όπως εκβιασμοί, εμπόριο ναρκωτικών, διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Στην Ελλάδα τέτοιες πράξεις δεν συναντάμε! Οι περισσότεροι που τα έχουν με τους μπλόγκερς και τα μπλόγκς, είναι γιατί κάτι έγραψαν γι’ αυτούς και τους έθιξε, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να κινηθούν νομικά! Αν όμως οι ίδιοι είχαν αποστείλει ένα email «διαμαρτυρίας» και ζητούσαν από τον διαχειριστή του μπλόγκ να κατεβάσει την συκοφαντική γι’ αυτούς ανάρτηση, το πρόβλημα θα τέλειωνε εκεί. Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα είμαστε ακόμα διαδικτυακά υποανάπτυκτοι…

4. Αν συμβουλεύατε την κυβέρνηση να πάρει κάποια μέτρα για το ίντερνετ και τα blog, ποια θα ήταν αυτά; Εμείς θα την συμβουλεύαμε να μην πάρει μέτρα! Δεν υπάρχει λόγος! Το να γράφει κανείς ελεύθερα την γνώμη του (μέσα σε λογικά επίπεδα) είναι κάτι το οποίο κατακτήθηκε. Στην ασυλία που έχουν οι πολιτικοί μας για ότι κι αν κάνουν για δεκαετίες (και δεν είναι λίγα), οι μπλόγκερς θέλουν το δικαίωμα στην ανωνυμία. Μόλις η κυβέρνηση αποφασίσει να άρει την συγκεκριμένη ασυλία και να «πάρει πίσω» το νόμο «περί ευθύνης υπουργών», ίσως τότε να είναι η ώρα να συζητηθεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο!!!
Βέβαια η συγκεκριμένη κυβέρνηση, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, βοήθησε στην ανάπτυξη των μπλόγκς, συζήτησε με τους μπλόγκερς και το ίδιο ελπίζουμε να κάνει και τώρα, από το νέο ρόλο που της ανέθεσε ο ελληνικός λαός. .
Τέλος θέλω να επανέρθω σ’ αυτό που είπα πιο πάνω! Την διαδικτυακή ενηλικίωση. Είναι ευκαιρία για την Ελλάδα που έχει πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με το διαδίκτυο. Θα μπορούσε το ίντερνετ να μπει με περισσότερες ώρες μέσα στις διδακτικές αίθουσες των δημοτικών, των γυμνασίων, των λυκείων και των πανεπιστημίων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ξεκινήσουν πιλοτικά τα πραγματικά έξυπνα σχολεία, χωρίς βιβλία και τετράδια, αλλά με φορητούς υπολογιστές και wifi….
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου