Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ρισκάρει ο Σαμαράς - «Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ» Άρθρο της Χριστίνας Κοραή...


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει περάσει το τεστ της ενότητας






Το χαρτί των διαγραφών κρατάει πάνω στο τραπέζι ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι αποφασισμένος να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τους εναπομείναντες «ντορικούς» ώστε με καθαρό το τοπίο στη Ν.Δ. να πάει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπως τονίζουν οι συνεργάτες του...
«Η διαγραφή Μαρκογιαννάκη είναι η αρχή, άλλες συμπεριφορές αμφισβήτησης των αποφάσεών του δεν θα δεχθεί», υποστηρίζουν.Αυτή η στρατηγική Σαμαρά είναι ταυτόχρονα και μια επιλογή υψηλού ρίσκου:
1 Όντως δεν μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι ένας νέος πρόεδρος να έχει απέναντί του στελέχη, που μάλιστα είναι φίλα προσκείμενα στην Ντόρα Μπακογιάννη ή ακόμη και στον Γιώργο Καρατζαφέρη, να αμφισβητούν τις αποφάσεις του. Δεν έκανε όμως και ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενσωμάτωσή τους στη Ν.Δ. υπό την ηγεσία του. Το τεστ της ενότητας δεν το πέρασε ακόμη.
2 Δείχνοντας την πόρτα εξόδου στους «ντορικούς» κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι θέλει τη Ν.Δ. να είναι καθαρόαιμα «σαμαρική». Η μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του όμως είναι η αμφίπλευρη διεύρυνση.
3 Με τις αποφάσεις του μάλλον επιταχύνει τις εξελίξεις στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία από εκεί που ήταν στον αέρα και είχε μια αμηχανία μετά τη διαγραφή της, πριν ακόμη φτιάξει δικό της κόμμα αντιμετωπίζεται ως αρχηγός κόμματος.
Σε ό,τι αφορά τους «ντορικούς», όσοι ήθελαν να έχουν γέφυρες με τον Σαμαρά δεν τους απέκλεισε (Κ. Μητσοτάκης, Μ. Χατζηδάκης κ.ά.) παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ταύτιση απόψεων. Στην πλειονότητά τους όμως δεν έδειξαν προθυμία, παρά τα όσα υποστηρίζουν. Δεν «χώνεψαν» τη νίκη Σαμαρά. Επίσης δεν φαίνεται να έχουν πολιτικό μέλλον, δηλαδή, να θεωρείται πιθανόν ότι θα επανεκλεγούν αν παραμείνουν στη «Ν.Δ. του Α. Σαμαρά», όπως τη λένε. Οπότε αναζητούν ηρωική έξοδο.

Το ρίσκο των ανταρτών
Και γι' αυτούς όμως η αποχώρηση από τη Ν.Δ. είναι επιλογή υψηλού ρίσκου.

1 Επηρεάζονται από την αδυναμία Σαμαρά να αναπτύξει δυναμική. Ξεχνούν όμως ότι είναι νωρίς ακόμη, ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από την εκλογή του.
2 Δεν μπορούν να γνωρίζουν ακόμη ποια θα είναι η προοπτική του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και των ίδιων μέσα σ' αυτό. Διότι αν κυριαρχήσει η τάση για φρέσκα πρόσωπα, αυτοί θα μπορούσαν να θεωρηθούν «καμένοι».
3 Αν υπάρξουν και άλλοι διαγραμμένοι δύσκολα ο Σαμαράς δεν θα τους καταγγέλλει δημοσίως ότι αλλοιώνουν τη λαϊκή εντολή. Θα τους ζητά να παραδώσουν στη Ν.Δ. τη βουλευτική τους έδρα.
Οι 91 βουλευτές της Ν.Δ. ήδη έγιναν 88 (ανεξάρτητοι είναι οι Ντόρα, Κιλτίδης και Μαρκογιαννάκης).

Πυρά κατά Σαμαρά
Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά τη διαγραφή του.
Επικαλέστηκε και το '93. «Πριν μιλήσει γι' αυτούς που πληγώνουν την παράταξη ας σκεφτεί τι έκανε και ο ίδιος το '93», είπε στο πρωινό του «Μέγκα» για τον Αντώνη Σαμαρά. «Ο συγκεκριμένος πρόεδρος βλέπει παντού εχθρούς και φαντάσματα και θα επακολουθήσουν κι άλλα δεινά στη Ν.Δ. Ηρθε η Πολιτική Ανοιξη να καταβροχθίσει τη Ν.Δ., στελέχη της κυριαρχούν στον χώρο της Ν.Δ. Η δική μου η διαγραφή μπορεί να εντάσσεται και σε ένα κλίμα εκφοβισμού - δέχομαι τηλέφωνα συναδέλφων (τουλάχιστον 15 βουλευτές και όχι μόνο από τη Ν.Δ.) που μου λένε ότι είναι εξοργισμένοι. Με πήρε και ο Καρατζαφέρης και μου είπε ότι βλέπουμε τι γίνεται στη Ν.Δ. και πληγωνόμαστε. Λαϊκίστικο κόμμα κινδυνεύει να γίνει η Ν.Δ. Δεν προβλέπω ότι θα έχει καλή τύχη».
Του ρίχνουν όμως μπαλοθιές και οι «σαμαρικοί» των Χανίων. «Στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν πριν από το συνέδριο της Ν.Δ. με τα πρωτοπαλίκαρά του αποθάρρυναν τον κόσμο να συμμετάσχει», λένε. «Παρ' όλα αυτά, ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Μανώλης Αλιφχεράκης τού τηλεφωνούσε για να τον ρωτήσει πότε τον βολεύει για να συνεδριάσουν. Ποτέ δεν είχε χρόνο για το κόμμα, ενώ πάντα είχε για τους μητσοτάκηδες! Είχε φύγει από τη Ν.Δ. πριν τον διαγράψει ο Σαμαράς».
Προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλα επεισόδια στην κρητική βεντέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου