ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Σεμνά και ταπεινά οι δημοτικές εκλογές...- Τι προβλέπουν οι οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών...


 





Λίγα πράγματα θα θυμίζουν το προσεχές διάστημα ότι μπαίνουμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο για την επιλογή των τοπικών αρχόντων: ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με επείγουσα εγκύκλιο απαγορεύει τη χρήση μεγαφώνων, τις αφίσες στους δρόμους ανεξέλεγκτα, αλλά και τις πλαστικές..
σημαίες. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα είναι οι πιο ήσυχες όλων των εποχών!

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών:
- Η προβολή των συνδυασμών θα γίνεται μέσα στα σταθερά πλαίσια που έχουν κατασκευάσει οι δήμοι ή σε προσωρινά και κινητά που κατασκευάζονται και τοποθετούνται με δαπάνες των συνδυασμών. Μπορούν όμως να παραχωρηθούν κι άλλοι χώροι πρόσφοροι για αφισοκόλληση, ιδιαίτερα από τους δήμους ή τις κοινότητες που δεν έχουν προβεί στην εν λόγω κατασκευή. Οι χώροι θα καθοριστούν από τα δημοτικά συμβούλια ή τον οικείο γενικό γραμματέα Περιφέρειας. Απαγορεύεται η επικόλληση εντύπων σε κάθε άλλο χώρο!

- Οι επικεφαλής των συνδυασμών υποψήφιοι δήμαρχοι θα συνέλθουν σε κοινή σύσκεψη με πρόσκληση του δημάρχου αμέσως μόλις αρχίσει η προεκλογική περίοδος, με σκοπό την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών.

- Απαγορεύεται η ανάρτηση αεροπανό ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό, οι δήμοι και οι κοινότητες υποχρεούνται να τα αφαιρούν άμεσα!

- Απαγορεύεται η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού από πλαστική ύλη, επειδή το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον.

- Επίσης, απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι, χρώματα κλπ. Τουτέστιν, όχι συνθήματα στους τοίχους.

- Απαγορεύεται η χρήση διαφημιστικών τρικ, γιατί η μαζική ρίψη τους συμβάλλει στη ρύπανση των πόλεων και των χωριών και
καθίσταται έτσι προβληματικός ο καθαρισμός των φρεατίων. - Οι συνδυασμοί οφείλουν να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν, με την περισυλλογή των αφισών και τον καθαρισμό των χώρων από τις κολλητικές ουσίες κλπ.

- Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές, καθώς και τα τροχόσπιτα που τυχόν τοποθετήσουν οι συνδυασμοί πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους μέσα σε πέντε ημέρες από την ημέρα των εκλογών, εκτός αν η ψηφοφορία επαναληφτεί την επόμενη Κυριακή. Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής οι δήμοι και οι κοινότητες υποχρεούνται να τα απομακρύνουν ή να τα καταστρέφουν.

- Επίσης, απαγορεύεται να γυρνάνε αυτοκίνητα με μεγάφωνα που θα διαλαλούν την υποστήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου, όπως συνέβαινε παλαιότερα, ενώ μεγαφωνικές εγκαταστάσεις θα επιτρέπονται -όπως είναι λογικό- κατά τη διάρκεια ομιλίας ενός υποψηφίου.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι ισχύουν οι ανάλογες με αυτές των εθνικών εκλογών απαγορεύσεις για την προβολή υποψηφίων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Για παράδειγμα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα έχουν δικαίωμα να εμφανιστούν μονάχα μία φορά σε τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας από τις 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και δύο φορές σε κανάλια τοπικής εμβέλειας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου