ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΕΝ ΠΛΩ και χάραξαν ρότα συνεργασίας

Τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του υπουργείου Αμυνας πρότεινε ο Νετανιάχου στον Παπανδρέου εν πλω για τον Πόρο. Στο ταξίδι, που τους συνόδευσαν οι σύζυγοί τους και ο υπουργός Εθν. Αμυνας Ελ. Βενιζέλος, συμφώνησαν και για συνεργασίες σε θέματα τουρισμού. Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Α. Σαμαρά 





Στην ολιγόωρη κρουαζιέρα προς τον Πόρο οι κ. Παπανδρέου και Νετανιάχου συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνέχιση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασιών των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών... Η ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσεφέρθη να μετάσχει σε διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν από το Ελληνικό υπουργείο Αμυνας.
Πάντως, επί του παρόντος ο Μπ. Νετανιάχου δεν ζήτησε άδεια χρήσης του FIR Αθηνών για ασκήσεις ισραηλινών αεροσκαφών. Πηγές από το υπουργείο Αμυνας έλεγαν πάντως ότι «όποιος ζητήσει άδεια διέλευσης την παίρνει».
Μετά και την κρίση στις σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας, αλλά και τις πληροφορίες για τις αυστηρές προειδοποιήσεις του προέδρου Ομπάμα προς την Αγκυρα για τη συμπεριφορά της απέναντι στο Ισραήλ, οι δύο πλευρές συζήτησαν και για τη δράση του ελληνικού και του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ.
Τη συζήτηση απασχόλησαν και ενδεχόμενες οικονομικές συνεργασίες, όπως και συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού.
Συμφωνία από δεξιά
Το πρωί χθες ο πρόεδρος του Ισραήλ συναντήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αμέσως μετά ο Αντ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καλύψαμε στη συζήτηση θέματα διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα εμπορίου, τουρισμού, οικονομίας. Αυτές τις δύσκολες ώρες, ιδιαίτερα για τον τουρισμό, είναι πολύ σημαντική αυτή η συνεργασία.
Από την άλλη πλευρά, επίσης, καλύψαμε θέματα που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα ασφάλειας, το Κυπριακό, τη Μέση Ανατολή, τη διασφάλιση της ύπαρξης του παλαιστινιακού κράτους, αλλά και την ασφάλεια του ισραηλινού κράτους.
Μιλήσαμε για θέματα τα οποία αφορούν τις εξελίξεις τόσο στο χώρο της οικονομίας, παγκοσμίως, όσο και στο χώρο των ευρύτερων ζητημάτων που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη δικιά μας την περιοχή».
Ο δε εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος στη δική του δήλωση απάντησε επί της ουσίας στις αντιδράσεις για την επίσκεψη Νετανιάχου, λέγοντας πως «τα παραδοσιακά αισθήματα φιλίας προς τους αραβικούς λαούς δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσουν την ανάγκη της βελτίωσης των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ. Η ανάγκη αυτή εξυπηρετεί και τις δύο χώρες. Πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις μας σε όλα τα επίπεδα. Κακώς νομίζουν ορισμένοι ότι το να βελτιώσει η Ελλάδα τις σχέσεις της με το Ισραήλ θα την οδηγήσει σε εγκατάλειψη των σχέσεών της με τον αραβικό κόσμο, σε ψυχρότητα. Ορθώς ο κύριος Παπανδρέου πήγε πριν από λίγο καιρό στο Ισραήλ και ορθώς οργανώθηκε μέσα σε ταχύτατο χρόνο η επίσκεψη -η ανταποδοτική- του κυρίου Νετανιάχου στην Αθήνα. Νομίζουμε ότι όλα αυτά κινούνται θετικά».

Αντιδράσεις από αριστερά
Οι αντιδράσεις ωστόσο από τα κόμματα της Αριστεράς συνεχίστηκαν και χθες.
«Η ελληνική κυβέρνηση στην ουσία αθωώνει την πολιτική της ηγεσίας του Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, τις δολοφονικές πολεμικές επιθέσεις, το χτίσιμο του τείχους του αίσχους και τον εποικισμό που συνεχίζεται», δήλωσε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Και αναφερόμενη στην πολιτική της κυβέρνησης πρόσθεσε: «Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης είναι μια επιλογή που επιθυμεί να αναδείξει τη διάθεσή της να υπηρετήσει τα σχέδια των ΗΠΑ, που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε μια τριβή με την Τουρκία, προσωρινή ή μακροπρόθεσμη δεν ξέρουμε».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωση που έκανε χαρακτήρισε «πρόκληση απέναντι στην κοινή γνώμη» την «εικόνα χειραψίας ανάμεσα στον Ελληνα και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό» καθώς «είναι νωπή ακόμα η δολοφονική επίθεση ενάντια στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην αποκλεισμένη Γάζα». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί αποδυναμώνουν διπλωματικά τη χώρα μας έναντι του αραβικού κόσμου και αναρωτήθηκε «τι σχέση έχει η σημερινή εικόνα του πρωθυπουργού με εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν έστειλε τα ελληνικά καράβια για να μεταφέρουν τους Παλαιστίνιους αγωνιστές και τον ηγέτη τους Γιασέρ Αραφάτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου