ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Πάνω από χρόνο θα κρατήσει η κρίση λέει σφυγμομέτρηση του Ρόιτερς...

Τα συμπτώματα της ύφεσης θα είναι ορατά στην Ευρωζώνη για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη εκτίμησαν οι 55 από τους 60 οικονομολόγους που μετείχαν σε σφυγμομέτρηση του πρακτορείου Reuters... Όσον αφορά στην πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους για την Ελλάδα τα επόμενα πέντε χρόνια, αυτή εκτιμάται στο 43%.

Εκτίμησαν ότι όλη αυτή την περίοδο η διαφορά των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας των κρατών μελών της Ευρωζώνης σε σχέση με εκείνα της Γερμανίας θα παραμείνει κατά μέσο όρο πάνω από τις 100 μονάδες βάσης. Περισσότερο απαισιόδοξοι εμφανίζονται 26 οικονομολόγοι, αφού εκτιμούν ότι οι αναταράξεις θα συνεχιστούν για ακόμη 24 μήνες.
"Οι κυβερνήσεις θα πασχίζουν για καιρό ακόμα με τα τεράστια χρέη, που δημιουργήθηκαν στην προσπάθειά τους να στηριχτούν με κρατικά κονδύλια οι οικονομίες σε ύφεση", αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο.
Τονίζεται πάντως πως η σφυγμομέτρηση έγινε τον περασμένο Μάιο και τα αποτελέσματά της δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Αναδιάρθρωση χρέους
Σχετικά με το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης χρέους από την Ελλάδα, την επόμενη πενταετία, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα δίνουν 43% πιθανότητες. Οι αντίστοιχες πιθανότητες για την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία ειναι στο 10%.
"Η αναδιάρθρωση χρέους έχει λογική για τις υπερβολικά χρεωμένες χώρες και μόνο, έτσι είναι πιθανό για την Ελλάδα αλλά όχι για τις άλλες τρεις τις έρευνας" αναφέρει αναλυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου