ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατά του «Καλλικράτη»...

 




Αντισυνταγματικό ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να κρίνει τον «Καλλικράτη» ο Δήμος Σόχου Θεσσαλονίκης και 18 κάτοικοί του, υποστηρίζοντας πως οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις έγιναν με τρόπο που αντίκειται σε τρία άρθρα του Συντάγματος αλλά και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές συνθήκες.Με το νέο... αυτοδιοικητικό χάρτη ο δήμος Σόχου καταργείται και ενσωματώνεται στον Δήμο Λαγκαδά, μαζί με τους Δήμους Λαχανά, Ασσήρου, Καλλινδοίων, Κορώνειας και Βερτίσκου. 
Στην προσφυγή του, ο δήμος υποστηρίζει ότι ο «Καλλικράτης» είναι αντίθετος στα άρθρα 26, 95 και 102 του Συντάγματος, καθώς οι καταργήσεις και ενσωματώσεις των Δήμων ανά την Ελλάδα έγιναν με τον ίδιο το νόμο, χωρίς να προβλέπεται η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων ή άλλων αποφάσεων διοικητικών οργάνων. Με τον τρόπο αυτό όμως, σύμφωνα με την προσφυγή, δεν έχουν την δυνατότητα οι θιγόμενοι Δήμοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη και να ζητήσουν δικαστική προστασία και έλεγχο της νομιμότητας των συνενώσεων, καθώς ευθέως ο νόμος δεν μπορεί να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρά μόνο αποφάσεις (υπουργικές, νομαρχιακές, κ.λ.π.) που εκδόθηκαν σε εκτέλεση του εν λόγω νόμου. 
Παράλληλα, ο «Καλλικράτης» σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Δήμου Σοχού, είναι αντίθετος και στο άρθρο 102 του Συντάγματος που προστατεύει και καθορίζει την διαχείριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τέλος, αναφέρει ο δήμος Σόχου, ο «Καλλικράτης» είναι αντίθετος και στην Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λισσαβόνας, οι οποίες προστατεύουν τις ορεινές περιοχές από την ερήμωση και την φτώχεια και εξασφαλίζουν την ανάπτυξή τους, αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου