ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Η Νομαρχία Γρεβενών Ενημερώνει: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής φακέλων υποψηφιότητας για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων του Προγράμματος «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» ...


Πιο αναλυτικά, η συγκεκριμένη  προκήρυξη περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα:
• Μέτρο 311 – «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες» με δικαιούχους...
γεωργούς κατά κύρια ή μερική απασχόληση,
• Μέτρο 312 – «Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων» με δικαιούχους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και Α.Σ.Ο., εκτός των δικαιούχων του Μέτρου311,
• Μέτρο 313 – «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» με δικαιούχους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και Α.Σ.Ο., εκτός των δικαιούχων του Μέτρου 311 καθώς και ΟΤΑ Α΄ βαθμού και τις εταιρίες τους για παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα.
Οι ενισχύσεις αφορούν σε ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμούς πολύ μικρών επιχειρήσεων κυρίως στους τομείς των υπηρεσιών του αγροτικού τουρισμού, του τουρισμού της υπαίθρου και λοιπών τομέων αλλά και της μεταποίησης (εκτός της πρώτης μεταποίησης γεωργικών προϊόντων). Τη δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας προκειμένου να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία οι υπηρεσίες καθώς και τα προϊόντα κάθε περιοχής. Επιπλέον χορηγούνται ενισχύσεις για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης καθώς και σε παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 3 με στόχο αφενός μεν την ενημέρωση και προσέλκυση επενδυτών σε αυτές, αφετέρου δε την προβολή των φυσικών και πολιτιστικών πόρων τους στο ευρύ κοινό. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής :
• Υποδομές διανυκτέρευσης μικρής δυναμικότητας
• Χώροι εστίασης και αναψυχής
• Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτουρισμού και του τουρισμού της υπαίθρου (όπως εναλλακτικές μορφές τουρισμού)
• Μονάδες οικοτεχνίας, χειροτεχνίας και παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης
• Βιοτεχνικές μονάδες σε επιλεγμένους κλάδους της οικονομίας
• Επιχειρήσεις ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση
Περιοχή Παρέμβασης του Άξονα 3 για τον Νομό Γρεβενών ορίστηκαν οι δήμοι Γόργιανης, Θεοδώρου Ζιάκα, Αγ. Κοσμά και οι Κοινότητες Αβδέλλας, Δοτσικού, Μεσολουρίου, Περιβολίου, Σαμαρίνης, Σμίξης και Φιλιππαίων.
Οι αιτήσεις ενίσχυσης-φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται έως 15 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 14:30 μ.μ. στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα, Λεωφ. Αθηνών 54-56 Αθήνα.
Όλο το κανονιστικό πλαίσιο για τη εφαρμογή των εν λόγω Μέτρων είναι διαθέσιμα για κάθε ενδιαφερόμενο στην ηλεκτρονική δ/νση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) (www.agrotikianaptixi.gr.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου