ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Montreal του Καναδά κ. Jacques Perreault, ο κ.Μάρκος Μπόλαρης...







 Στην επιστολή του ο κ. Μπόλαρης αναφέρει, μεταξύ άλλων: «… επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας, για την επί μακρόν προσφορά σας, από το 1990 έως σήμερα, στην έρευνα για την ανάδειξη της ελληνικής αρχαιολογικής κληρονομιάς, μέσω του ανασκαφικού έργου,...
που διεξήγαγε το Καναδικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την τοπική Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στην τοποθεσία Αργιλος του Ν. Σερρών, την παλαιότερη, όπως ανεδείχθη, ελληνική αποικία στην περιοχή του Στρυμώνα…»

Η επιστολή στάλθηκε με την ευκαιρία εκδήλωσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμφίπολης, το Σάββατο 7 Αυγούστου, για να τιμήσει το επιστημονικό έργο του
Καθηγητή Jacques Perreault στην Άργιλο Σερρών.

Από τις ανασκαφές που διεξήχθησαν στην Αρχαία Άργιλο (1992-2004), υπό την εποπτεία του καθηγητή, αποκαλύφθηκε μεγάλο μέρος του ιστού της πόλης, δημόσια οικοδομήματα στην Ακρόπολη, ιδιωτικές οικίες, καθώς και το νεκροταφείο της.
Βιογραφικό του καθηγητή Jacques Perreault


ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Kαθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Montreal. Πτυχιούχος (B.A) του Πανεπιστημίου της Laval στο Québec. Kάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 1981 με διπλωματική εργασία «Οι απαρχές της ελληνικής παρουσίας στη συρο-παλαιστινιακή ακτή κατά την εποχή του Σιδήρου». 

Το 1984 αναγορεύθηκε αριστούχος διδάκτορας της École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι με τη διατριβή « Η αττική κεραμική στην Ανατολή: μελέτη των ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή κατά τους 6ο-5ο αιώνες».
Διορίσθηκε αρχικά Διευθυντής του Καναδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και στη συνέχεια Αναπληρωτής Καθηγητής στο Concordia University. Τώρα είναι καθηγητής της Ελληνικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Montreal. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Nice (Γαλλία) και στο Αυστραλιανό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στα Ελληνικά αγγεία, την αποίκηση, και τις εμπορικές συναλλαγές και σχέσεις μεταξύ Αρχαίων Ελλήνων και άλλων λαών. Το ανασκαφικό έργο του καθηγητή Perreault περιλαμβάνει αποστολές στην Ελλάδα, τη Συρία, τη Γαλλία και την π. Σοβιετική Ένωση. Την περίοδο αυτή είναι Διευθυντής των Καναδικών ανασκαφών στο Ras el Bassit (Syria) και συνδιευθύνει τις Ελληνο-Καναδικές ανασκαφές στην Άργιλο του Ν. Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου