ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Κοζάνη: Λάθη και εγκληματικές παραλείψεις κόστισαν τη ζωή του 13 μηνών βρέφους !..- Άμεση επαναλειτουργία των παιδιατρικών κλινικών «Μαμάτσειου» και Μποδοσάκειου»


 






Τα χάλια του Ε.Σ.Υ αποτυπώνουν οι επιθεωρητές Υγείας στο πόρισμά τους, για τον θάνατο βρέφους 13 μηνών τον περασμένο Μάρτιο. Ο μικρός Γιάννης από την Κοζάνη είχε παρουσιάσει συμπτώματα γαστρεντερίτιδας...
έπειτα από εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας, αλλά δεν μπορούσε να του παρασχεθεί βοήθεια στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου η Παιδιατρική ήταν κλειστή ελλείψει γιατρού, ούτε σε αυτό της Πτολεμαΐδας, όπου ο μοναδικός παιδίατρος δεν εφημέρευε. Ετσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαγνώστηκε γαστρεντερίτιδα.
Το άτυχο παιδί παρουσίασε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, κι από εκεί την επόμενη μέρα στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.
Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας εντοπίζει τα λάθη πρωτίστως στο νοσοκομείο Βέροιας και δευτερευόντως στο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης. Διαπιστώνονται 13 λάθη και παραλείψεις του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας.
Μεταξύ αυτών καταλογίζεται πως δεν του χορηγήθηκε ορός και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς φλεβική γραμμή και αφυδατωμένο, ενώ δεν επιχειρήθηκε ούτε η προληπτική χορήγηση αντιβίωσης, έστω και την τελευταία στιγμή, όπως τονίζεται. Στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων καταλογίζεται η καθυστέρηση μεταφοράς του στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου με υποψία εξελισσόμενης σηπτικής καταπληξίας.
Το πόρισμα, που συνέταξε ο επιθεωρητής Υγείας Γ. Μαλακώζης, θα διαβιβαστεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει προκαταρκτική έρευνα έπειτα από μήνυση των γονέων του μωρού για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Ωστόσο καμπανάκι για την άμεση επαναλειτουργία των παιδιατρικών κλινικών των νοσοκομείων «Μαμάτσειου» της Κοζάνης και «Μποδοσάκειου» της Πτολεμαΐδας χτύπησε το πόρισμα που διερεύνησε τις αιτίες θανάτου του άτυχου βρέφους.
Με το πόρισμα που συνέταξε ο παθολόγος γιατρό και επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, Γιώργος Μαλακώζης, ο οποίος διενήργησε την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, καλούνται οι διοικητές της 3ης και 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Ζηλίδης και Αριστείδης Μπουσουλέγκας αντιστοίχως, προκειμένου να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, ώστε να επαναλειτουργήσουν οι παιδιατρικές κλινικές των δύο δημόσιων νοσοκομείων του νομού Κοζάνης, αλλά και για την στελέχωση κλινικών στα νοσοκομεία Ειδικών Παθήσεων και Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης.
Με την αναφορά του στους δύο διοικητές, ο συντάκτης του πορίσματος, ζητά, «όπως μεριμνήσουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους προκειμένου να:
-Επαναλειτουργήσουν οι παιδιατρικές κλινικές των Γ.Ν. Κοζάνης «Μαμάτσειο» και Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», καθώς όπως αναφέρεται:
«Ο νομός Κοζάνης είναι από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό νομούς της Μακεδονίας. Απαρτίζεται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό κοινοτήτων.
Αφ ενός η μεγάλη πληθυσμιακή κατανομή, αφ ετέρου οι περιβαλλοντικές συνθήκες, λόγω των οποίων αναπτύσσονται σε μεγάλη συχνότητα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα (πνευμονοπάθειες παιδιών), καθιστούν απαραίτητη τη λειτουργία παιδιατρικών κλινικών, στα δύο νοσοκομεία του νομού.
Η εισήγησή σας προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για παροχή πρόσθετων κινήτρων σε ιατρούς, προκειμένου να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν ως οργανωμένα πλήρη κέντρα, θα επέλυε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετά χρόνια οι κάτοικοι του νομού».
Στη συνέχεια το πόρισμα επιθεωρητών υγείας, ζητά τη στελέχωση με γιατρούς ειδικοτήτων του Νοσοκομείου Ειδικών παθήσεων της Θεσσαλονίκης και την ενδυνάμωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καθώς είναι η μόνη ΜΕΘ για παιδιά στον βορειοελλαδικό χώρο.
Βεβαίως το πόρισμα μπορεί να ζητά από τους διοικητές της 3ης και 4ης Υ.ΠΕ., «όπως μεριμνήσουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους », κυρίως όμως αποτελεί «χαστούκι» στην πολιτεία για τη χρόνια εγκατάλειψη των νοσοκομείων του νομού Κοζάνης, με αποτέλεσμα την συνεχή απαξίωσή τους. Εννοείται ότι πρέπει να αφυπνιστούν οι τοπικοί παράγοντες και οι φορείς, ασκώντας πίεση και δυναμώνοντας τον αγώνα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νομό, τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Συμπερασματικά το πόρισμα σχετικά με το θάνατο του μικρού Γιάννη Μωυσιάδη αναφέρει: «Ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε εκτεταμένη σηπτική κατάσταση και ανάπτυξη ανεπάρκειας πολλών οργάνων. Το τελικό αίτιο σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ήταν οι μακροσκοπικές ορατές αιμορραγίες υπό το ενδοκάρδιο, που σαν αποτέλεσμα είχαν την ανακοπή και διακοπή της καρδιακής λειτουργίας».

Newsit και ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου