ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Στο 1,473 ευρώ το πλαφόν στην αμόλυβδη σε Αττική - Θεσσαλονίκη - 1,496 στη Δυτική Μακεδονία...


 





Με την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων από το βράδυ της Κυριακής απάντησε η κυβέρνηση στα φαινόμενα αισχροκέρδειας που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε πρατήρια διανομής υγρών καυσίμων. Ειδικά για Αττική και Θεσσαλονίκη,..
το πλαφόν για την απλή αμόλυβδη ορίζεται στο 1,473 ευρώ το λίτρο.
Η ανώτατη τιμή θα ισχύσει για επτά ημέρες, οπότε θα επανεξεταστεί η σκοπιμότητα παράτασης των ανώτατων τιμών. Ωστόσο η επιβολή του μέτρου προκάλεσε αντιδράσεις από τους βενζινοπώλες, που τονίζουν πως καλούνται να πωλήσουν βενζίνη σε τιμή κάτω από αυτή με την οποία την αγοράζουν από τις εταιρείες.

Στη Ζώνη Α, (νομοί Βοιωτίας, Αρκαδίας, Λάρισας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας, Καρδίτσας, Ημαθίας, Φωκίδας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Χαλκιδικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Πιερίας, Κιλκίς, Ευρυτανίας, Αχαΐας, Γρεβενών, Σερρών, Ευβοίας, Άρτας, Κοζάνης, Καβάλας, Κορίνθου, Πρεβέζης, Καστοριάς, Δράμας, Αργολίδος, Μαγνησίας, Φλώρινας και ο Αργοσαρωνικός) οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

► Η αμόλυβδη στα 1,496 ευρώ το λίτρο

► Η super αμόλυβδη στα 1,706 ευρώ το λίτρο

►Η super στα 1,566 ευρώ το λίτρο

►Το πετρέλαιο κίνησης στα 1,290 ευρώ το λίτρο

Στη Ζώνη Β, ( νομοί Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Ροδόπης, Λευκάδας, Ιωαννίνων, Λασιθίου, Έβρου, Κεφαλονιάς, Χανίων, Ξάνθης, Κέρκυρας, Ζακύνθου και Ρεθύμνου) οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

►Η αμόλυβδη στα 1,545 ευρώ το λίτρο

►Η super αμόλυβδη στα 1,745 ευρώ το λίτρο

►Η super στα 1,605 ευρώ το λίτρο

►Το πετρέλαιο κίνησης στα 1,326 ευρώ το λίτρο

Στη Ζώνη Γ, (νομοί Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων και οι περιοχές των βορείων Σποράδων, η Λήμνος, η Θάσος, η Σαμοθράκη και η Σκύρος) οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

►Η αμόλυβδη στα 1,561 ευρώ το λίτρο

► Η super αμόλυβδη στα 1,764 ευρώ το λίτρο

►Η super στα 1,624 ευρώ το λίτρο

►Το πετρέλαιο κίνησης στα 1,322 ευρώ το λίτρο

Στο θέμα αναφέρεται με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ): "Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι θα συμμορφωθούν όλοι οι παράγοντες της αγοράς και το βάρος δεν θα πέσει μόνο στους βενζινοπώλες, που είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Διαφορετικά θα δημιουργηθεί και πάλι το οξύμωρο σχήμα, οι βενζινοπώλες να αγοράζουν καύσιμα σε τιμές υψηλότερες από το πλαφόν, στις οποίες πρέπει να πουλήσουν", αναφέρει η ομοσπονδία.
"Η επιβολή πλαφόν σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση των καυσίμων δεν υπαγορεύεται μόνο από τη δικαιοσύνη, αλλά και από την κοινή λογική", καταλήγει η ΠΟΠΕΚ επισημαίνοντας ότι "διαφορετικά, ας πάρει η κυβέρνηση μαζί με τα κλειδιά των βυτιοφόρων και τα κλειδιά των πρατηρίων".
Χθες ουρές παρατηρήθηκαν στα βενζινάδικα που ήταν ανοιχτά στην Αθήνα, καθώς οι οδηγοί Ι.Χ έσπευσαν να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τα προβλήματα που είχαν παρατηρηθεί το καλοκαίρι, που λόγω της απεργίας είχαν "στεγνώσει" τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Πάντως ούτε οι ιδιοκτήτες των φορτηγών Δ.Χ. ούτε οι συνάδελφοί τους των βυτιοφόρων έχουν εξαγγείλει απεργία και εκπρόσωποί τους τόνιζαν πως οργανώνουν απλώς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Μποτιλιάρισμα στους εθνικούς δρόμους λόγω της κινητοποίησης
Στο μεταξύ, έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν το πρωί κυρίως στην Αθηνών-Κορίνθου και στην Αθηνών-Λαμίας εξαιτίας φορτηγών και βυτιοφόρων που οι ιδιοκτήτες τους είχαν σταθμεύσει στη δεξιά λωρίδα. Οι αυτοκινητιστές είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να σχηματίσουν κονβόι διαμαρτυρίας που θα κινείτο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Συνολικά υπολογίζεται πως τουλάχιστον 500 βαρέα οχήματα διαφόρων τύπων μετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις, που όπως τονίζουν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών δεν συνιστούν απεργία. 
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου