VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Στο εδώλιο της "17Ν" και το «Συνδικάτου του εγκλήματος»...


http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20100912/thumbs/vlastos_494x320.jpg
Παναγιώτης Βλαστός








Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, στον ίδιο χώρο όπου δικάστηκαν και καταδικάστηκαν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και ΕΛΑ, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου η πολύκροτη δίκη του «συνδικάτου του εγκλήματος» που φέρεται να...
απήγαγε τον Ιανουάριο του 2009 τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται τις επόμενες ημέρες να μεταφερθούν στις φυλακές Κορυδαλλού από διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας όπου κρατούνται τα δεκατρία από τα συνολικά είκοσι άτομα, τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που, μεταξύ άλλων, σχεδίασε και εκτέλεσε την κινηματογραφική απαγωγή του γνωστού επιχειρηματία. Από τους είκοσι κατηγορουμένους οι δεκατρείς είναι στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.
http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20100912/vlastos1.jpg
Γιάννης Σκαφτούρος

Η ημερομηνία της δίκης ορίστηκε με διαδικασίες εξπρές μετά την έκδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος, καθώς η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τους δύο μήνες και πρέπει να έχει τελειώσει πριν από τις αρχές Ιανουαρίου 2011, οπότε λήγει το δεκαοκτάμηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων. Η απόφαση να διεξαχθεί στην αίθουσα-φρούριο των φυλακών ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, κάποιοι από τους οποίους είναι και συγκρατούμενοι των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ως «ιθύνων νους» σωρείας εγκληματικών ενεργειών, βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, προβάλλεται ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος εμφανίζεται να δίνει μέσα από τις φυλακές εντολές σε μέλη του κυκλώματος για ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και άλλες παράνομες ενέργειες που χρεώνονται στην εγκληματική οργάνωση. Για την απαγωγή του εφοπλιστή παραπέμπονται επτά πρόσωπα με ηθικούς αυτουργούς τον Παναγιώτη Βλαστό και τον επίσης κρατούμενο Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος θεωρείται ότι είχε επίσης ηγετική θέση στην οργάνωση. Ως φυσικοί αυτουργοί της απαγωγής φέρονται οι Α. Πετράκης, Χ. Μουστάκας, Γ. Κατσαγάννης, Γ. Τρομπούκης, Εμμ. Σκαρλάτος, Αρ. Κλεφτογιάννης και Ι. Θώδης.

Μάλιστα, ο Απόστολος Πετράκης ισχυρίστηκε κατά την απολογία του στην ανακρίτρια ότι αυτός ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ούτε και να κατονομάσει τους συνεργούς του. Ωστόσο, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές δεν αποδίδουν στους είκοσι κατηγορούμενους μόνο το αδίκημα της απαγωγής του εφοπλιστή, αλλά και την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου έξω από ζαχαροπλαστείο της Πεντέλης τον Σεπτέμβριο του 2008. Επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονιών, καθώς και για τέσσερις τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Εκτός από τους προαναφερόμενους κατηγορουμένους στο σκαμνί θα καθίσουν ακόμη οι: Γιάννης Θεοδωράκης, Ιωάννα Χήρα (σύζυγος του Βλαστού), Βασίλης Στεφανάκος, Κωνσταντίνος Ανδρέου, Μπόμπαν Ριστέβσκι, Πολυτίμη Γεωργά, Ελισάβετ Πούλιου, Ιωάννης Καλογερίδης, Εμμανουήλ και Χριστόφορος Λασιθιωτάκης, καθώς και ο Παναγιώτης Σοϊλέδης.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου