ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Όχι στο Τέμενος, λένε 2 στους 3 κατοίκους της Νέας Υόρκης...


 








Αντίθετοι στην κατασκευή του μουσουλμανικού κοινωνικού κέντρου και του τεμένους κοντά στο Σημείο Μηδέν, την περιοχή που μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στέκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, δηλώνουν δύο στους τρεις Νεοϋορκέζους σύμφωνα με δημοσκόπηση των...
«New York Times». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι το 13ώροφο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα προωθεί το μετριοπαθές Ισλάμ και τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών, είναι καλύτερα να κατασκευαστεί πιο μακριά από το Σημείο Μηδέν. Το ποσοστό των αντιθέτων στο τέμενος είναι μεγαλύτερο στους Νεοϋορκέζους που ζουν σε άλλες συνοικίες εκτός του Μανχάταν (επί παραδείγματι 54% στο Μπρονξ), ενώ μέσα στην επίμαχη συνοικία το ποσοστό των αντιθέτων είναι μόλις 41%!
Συνολικά πάντως το 50% των ερωτηθέντων είναι αντίθετοι στην κατασκευή του τεμένους δύο τετράγωνα μακριά από το Σημείο Μηδέν, αν και η πλειοψηφία θεωρεί ότι οι κατασκευαστές έχουν το δικαίωμα να ανεγείρουν εκεί το επίμαχο τέμενος.Τα πιο ανατριχιαστικά στοιχεία της έρευνας είναι αυτά που αφορούν τον τρόπο που οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης βλέπουν τους μουσουλμάνους. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι είναι εχθρικοί απέναντι στους μουσουλμάνους, ενώ το 60% απάντησαν ότι γνωρίζουν κάποιον στο περιβάλλον τους που είναι εχθρικός απέναντι στους μουσουλμάνους. Το 33% μάλιστα απάντησε πως οι μουσουλμάνοι συμπαθούν περισσότερο τους τρομοκράτες από τους υπόλοιπους Αμερικανούς! Εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι επίσης η κατηγοριοποίηση των απαντήσεων με βάση το εισόδημα.
Το 53% των κατοίκων της Νέας Υόρκης με εισόδημα άνω των 100.000 δολαρίων είναι υπέρ της κατασκευής του τεμένους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους κατοίκους που έχουν 50.000 εισόδημα ανέρχεται σε μόλις 31%. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης το θρήσκευμα και η ηλικία.
Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη από τις 27 μέχρι τις 31 Αυγούστου, συμμετείχαν 892 ενήλικοι και το περιθώριο λάθους είναι τρεις ποσοστιαίες μονάδες.
Ρεπορτάζ : Χρήστος Στασινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου