ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

3η συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Renewing Health για την καθορισμό του ευρωπαϊκού προτύπου τηλεφροντίδας χρονίων νοσημάτων...- Συμμετέχει και ο Δήμος Γρεβενών


Στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στο πεδίο των εφαρμογών ηλεκτρονικής υγείας, θα βρεθεί η Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 10 Σεπτέμβρη...
καθώς η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η Ψηφιακή Κοινότητα των 11 Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας και ο Δήμος Τρικκαίων, συνδιοργανώνουν στην πόλη των Τρικάλων την 3η συνάντηση εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Renewing Health για την καθορισμό του ευρωπαϊκού προτύπου τηλεφροντίδας χρονίων νοσημάτων.
Στο πρόγραμμα Renewing Health θα συμμετάσχουν συνολικά 21 εταίροι από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους εκπρόσωποι από τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ιταλίας, Δανίας, Νορβηγία, Σουηδίας, Φιλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Αυστρίας και Ελλάδας. Από την Ελλάδα εταίροι είναι ο Δήμος Τρικκαίων, η 5η ΥΠΕ, η «e-trikala AE» του Δήμου Τρικκαίων και η «Ψηφιακές Πόλεις ΑΕ –Cities Net AE) (Αναπτυξιακή ΟΤΑ των Δήμων Λαρισαίων, Ιωαννιτών, Βόλου, Λαμιέων, Κοζάνης, Κατερίνης, Βέροιας, Ν. Ιωνίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Γρεβενών.).

Μέσω του προγράμματος θα επιτευχθεί η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού προτύπου οργάνωσης τέτοιων υπηρεσιών υγείας που θα χρησιμοποιηθούν για πρωτοβουλίες εθνικής πολιτικής για τις νέες τεχνολογίες στην υγεία και πρόνοια των κρατών μελών της ΕΕ, με στόχο την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών με μείωση του κόστους.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τηλε-φροντίδα εκατοντάδων ασθενών από τις αρχές του 2011, στην κεντρική Ελλάδα, και το ύψος της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει τα 7.000.000€ για τους 21 συνεργαζόμενους φορείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνολικά.

Στην συνάντηση θα παραστούν περίπου 40 εκπρόσωποι των φορέων των 8 λοιπών χωρών (υγειονομικές περιφέρειες, ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, και περίπου 50 Έλληνες συμμετέχοντες από τις κλινικές της 5ης ΥΠΕ και τους Δήμους της Ψηφιακής Κοινότητας. Την Τετάρτη 8/9/2010 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της συνάντησης και τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή του project και θα οριστικοποιηθούν τα κλινικά πρωτόκολλα παρακολούθησης της τηλεφροντίδας χρονίων νοσημάτων.

Με την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσία που έχει ήδη αποκτήσει ο Δήμος Τρικκαίων σε υπηρεσίες τηλεπρόνοιας χρόνιων νοσημάτων, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμοι της Κεντρικής Ελλάδας και την 5η ΥΠΕ, μέσω του προγράμματος Renewing Health, αναμένεται να επέλθουν ουσιαστικές βελτιώσεις στις διαδικασίες παροχής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, χάρη στην χρήση νέων τεχνολογιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου